VRIJEDNA DONACIJA

Liburnia Riviera Hoteli donirali 1,3 milijuna kuna Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima primio je danas predsjednika uprave Liburnia Riviera Hotela Heimo Waldemar Hirna i člana uprave LRH Johannes Böcka kako bi im se  zahvalio na vrijednoj donaciji Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ

Liburnia Riviera Hoteli donirali su iznos od 1,3 milijuna kuna s kojim će NZZJZ PGŽ nabaviti uređaj za izolaciju RNA i reagense za detekciju virusa, kako bi građani i turisti dobili uslugu trenutno najsigurnijeg i najpouzdanijeg Covid-19 testa.

Župan je rekao kako je ovo hvalevrijedna gesta te izrazio zadovoljstvo što je vodeća hotelska tvrtka u Opatiji dobila novu vlasničku strukturu u kojoj sada dominiraju hotelijeri s iskustvom koji pokazuju da žele ulagati ne samo u hotele već i u destinaciju.

Naglasio je da Opatija ima veliku perspektivu za ulaganja ne samo u hotelske objekte već i u infrastrukturu te obalu. Zaželio im je dobrodošlicu te rekao da u svim svojim planovima i daljnjim ulaganjima mogu računati na pomoć i podršku Županije.

„Pandemija bolesti COVID-19 kontinuirano mijenja okolnosti u kojima živimo i utječe na sve aspekte života, uključujući i načine na koje poslujemo i putujemo. Zahvalni smo svim našim gostima koji trenutno borave kod nas, te nam njihova sigurnost, kao i sigurnost naših zaposlenika, predstavljaju prioritet. Ovom donacijom Liburnia Riviera Hoteli žele osigurati sigurnost Grada Opatije i regije kao turističke destinacije te stanovnicima i gostima pružiti najpouzdaniji i najbrži način testiranja koji je trenutno dostupan na tržištu. Kao dugoročni ulagač u regiju, predani smo stvaranju i dugoročnih društveno-odgovornih partnerstava, kao na primjeru s timom Thalassotherapije Opatija na čelu s prof.dr.sc. Viktorom Peršićem. Kao i sve naše društveno odgovorne aktivnosti i ova je donacija ulaganje u partnerstvo s lokalnom zajednicom koje traje već desetljećima“, istaknuo je predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela Heimo Waldemar Hirn.

Ravnatelj NZZJZ PGŽ Vladimir Mićović istaknuo je važnost javnog zdravstva i zahvalio se u ime svih djelatnika Nastavnog zavoda koji marljivo rade ne samo za vrijeme epidemije Covida 19, već i na prevenciji te očuvanju zdravlja  stanovništva, ali i naših turista: „U interesu nam je da testiranje za građane i goste bude promptno, na vrijeme, s najboljom mogućom tehnologijom i sigurno će nam vaša donacija u tome pomoći. Nabavit ćemo uređaj za automatsku izolaciju nukleinskih kiselina koji će nam pomoći da ubrzamo taj proces, a koji ujedno i dopunjuje našu infrastrukturu. Nabavit ćemo također i veliku količinu testova u visini od 900 tisuća kuna“. Ravnatelj Mićović je dodao kako su sve analize koje je Zavod napravio za pomorce i goste prepoznate širom svijeta te kako će nastaviti zastupati visoki standard i sigurnost što se tiče testiranja.

Prijemu je prisustvovala i zamjenica župana Marina Medarić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari