SUPER VIJEST ZA DJECU

Galerija | Mališani će uživati! Predstavljeno idejno rješenje novog kostrenskog vrtića

Za razliku od brojnih općina i gradova Kostrena posljednjih godina bilježi pozitivan trend kretanja stanovništva. A osobito raduje značajno povećanja broja djece pa rastu i potrebe za povećanjem kapaciteta vrtića.

Odgojiteljskom vijeću Dječjeg vrtića Zlatna ribica jučer je održana prezentacija projekta novog vrtića u koji će se graditi u najvećem kostrenskom naselju Paveki. Idejno rješenje novog vrtića napravljeno je prema najvišim pedagoškim standardima.

VIDEO DANA:

Zgrada vrtića bit će izvedena na dvije etaže s kapacitetom smještaja za stotinjak polaznika. Raspoređenih u pet odgojnih skupina i to dvije jasličke i tri vrtićke skupine. Osim zgrade vrtića, na čestici je predviđena izgradnja velikog vanjskog prostora namijenjenog igri i boravku na otvorenom, parkirališta i prilaznih puteva, a novi vrtić bit će i energetski učinkovit s fotonaponskom solarnom elektranom na krovu zgrade za proizvodnju električne energije.

Procijenjena vrijednost projekta kreće se oko 20 milijuna kuna. Dio sredstava pokušat će se osigurati prijavom projekta na natječaje za dobivanje bespovratnih sredstava iz EU fondova ili nadležnog ministarstva, koji budu raspisani u 2023. godini, kako bi se umanjio udio proračunskih sredstava u projektu.

Tijekom svibnja planira se ugovaranje glavnog i izrada izvedbenog projekta dok bi građevinska dozvola za vrtić trebala biti ishodovana koncem godine. Kada bi trebala biti izrađena i dokumentacija za raspisivanje javne nabave za odabir izvođača radova, a jučer je u Općini Kostrena potpisan ugovor o izgradnji pristupne ceste za novi vrtić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari