Maturantu Antoniu Tomljanoviću polica životnog osiguranja Zaklade “Vaša pošta” 

Zamjenica župana Marina Medarić uručila je policu životnog osiguranja Zaklade “Vaša pošta”, vrijednu 50.000,00 kuna, Antoniu Tomljanoviću, nekadašnjem korisniku Centra za pružanje usluga u zajednici „Izvor“

Zamjenica Medarić istaknula je kako Primorsko – goranska županija godinama provodi projekt dodjele police životnog osiguranja. „Nadam se Antonio da će ti ova polica dobro poslužiti u životu jer ona predstavlja jedan vid naše stipendije. Vjerujem da ćeš znati ocijeniti za što će ti ova pomoć biti najbolja, a po onome što čujem, vidim da si ti već zacrtao svoj put. Želim ti sreću i puno uspjeha na tvom putu“, rekla je Medarić.

Upraviteljica Zaklade „Vaša pošta“ Senka Klarić istaknula je kako je putem Zaklade „Vaša pošta“ do sada dodijeljeno 425 polica osiguranja, ukupnog iznosa od oko 2,5 milijuna eura.

U ovaj projekt uključeno je više od 50 gradova i općina, a Primorsko-goranska županija predstavlja kontinuitet od prve godine suradnje.

„Uvijek spominjemo PGŽ kao županiju koja je od početka pokazala senzibilitet i pokazala kako shvaća da je društvo jako i posloženo, onoliko koliko je jak njen najslabiji pojedinac. Vi doista brinete sveobuhvatno i svi korisnici osjećaju sigurnost i to je najljepša poruka koju u vrijeme adventa možemo poslati jednoj mladoj osobi i ja vam čestitam na tome. Ovo je 8. polica od strane Primorsko-goranske županije, ali ne smijemo zanemariti i onaj broj polica koje su potaknute vama“, rekla je Senka Klarić.

Antonio Tomljanović zahvalio se Primorsko-goranskoj županiji i Zakladi „Vaša pošta“ na pomoći kroz sljedeće dvije godine u kojima počinje svoj samostalni život.

Posebno se zahvalio i Centru za pružanje usluga u zajednici „Izvor“ i udomiteljskoj obitelji Klarić koja mu je pružila novi dom i ljepši život te se osvrnuo na planove za budućnost.

„Maturant sam Ugostiteljske škole Opatija, smjer ugostiteljski komercijalist. Ova stipendija pomoći će mi u daljnjem životu za buduće troškove. Imam u planu upisati Hotelijersko-turistički fakultet i položiti tečaj za wellnes terapeuta i pokušati otvoriti nešto svoje. Izuzetno sam zahvalan svojoj udomiteljskoj obitelji koja mi je pružila sve u životu, jer da nema njih ne bi ni uspio u životu“ , zaključio je Antonio.

Prijemu su prisustvovali  i pročelnica Dragica Marač, ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici „Izvor“ Nikica Sečen sa suradnicima koji je pozvao sve gradove i općine da se uključe u projekt te udomitelji Klaudia Juranić Klarić i Drago Klarić koji su od 2007.g. udomitelji, među prvima u našoj županiji.

Primorsko-goranska županija od 2012. zajedno s partnerom Zaklade Croatia osiguranjem, sudjeluje u radu zaklade Vaša pošta.

Zaklada “Vaša pošta” Hrvatske pošte osnovana je u sklopu projekta “Dobri ljudi djeci Hrvatske” s ciljem pružanja novčanih potpora djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, tako da se za vrijeme djetetovog boravka u instituciji na njegovo ime uplaćuje polica životnog osiguranja u protuvrijednosti od 50 000 kuna. Iznos s police štićeniku se isplaćuje kroz razdoblje od 24 mjeseca, u trenutku kada napušta dom i započinje samostalan život. Financijska pomoć sastoji se od rentnih obroka (isplaćuju se na temelju ugovornih polica životnih osiguranja), koji se koriste za plaćanje smještaja i drugih elementarnih životnih potreba štićenika.

Županija je u Proračunu za 2019. godinu osigurala sredstva za financiranje provedbe Projekta u ukupnom iznosu od 50.000,00 kuna.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari