POHVALA MINISTRICE KULTURE

Ministrica pohvalila PGŽ; Obuljen Koržinek: “Putovima Frankopana” primjer je uspješnog projekta

“Putovima Frankopana” primjer je projekta koji je realno planiran i uspješno realiziran, pohvalila je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek projekt Primorsko-goranske županije koji su joj danas na sastanku u Ministarstvu kulture predstavili župan Zlatko Komadina i pročelnica Sonja Šišić.

Ministrica je izrazila spremnost da Ministarstvo kulture nastavi s podrškom ovom projektu posebno u svjetlu suradnje koju je župan najavio sa susjednim županijama, Karlovačkom i Ličko-senjskom te Međimurskom županijom, u kojima su također Frankopani i Zrinski ostavili trag. Kako je rekao župan Zlatko Komadina, cilj je PGŽ, nakon obnove frankopanskih objekata i programa te Interpretacijskih centara, priču o Frankopanima dignuti na nacionalnu razinu.

Ministrica je predložila da upravo Primorsko-goranska županija sa svojim Frankopanima bude pilot projekt kroz koji bi Ministarstvo kulture financiralo organizaciju različitih kulturnih programa u manjim sredinama namijenjenih mještanima, a u turističkoj sezoni i turistima.

VIDEO DANA:

Tema sastanka bila je i obnova Guvernerove palače za što je Primorsko-goranska županija pripremila svu dokumentaciju i prijavila projekt za sufinanciranje iz Mehanizma za oporavak i otpornost ili drugih programa unutar financijske perspektive 2021.-2027.

Ministrica Obuljen Koržinek svjesna je značaja Guvernerove palače i nastojat će pomoći u pronalaženju sredstava za obnovu, kako je rekla, jedne od najreprezentativnijih povijesnih građevina u Rijeci.

Župan Komadina pozvao je ministricu i njezine suradnike u posjet Primorsko-goranskoj županiji, u obilazak Interpretacijskih centara projekta “Putovima Frankopana”, a dogovoren je i nastavak komunikacije kroz sastanke stručnih službi Ministarstva i Županije vezano za zaključke današnjeg sastanka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari