PRIPREMA SE U SVIM RESTORANIMA

Video | Mjesec plave ribe u Crikvenici: Bila je hrana za siromašne, danas šef kuhinje kaže: ‘Jedite je 2 puta tjedno, radi zdravlja!’

U Crikvenici žele zadržati tradiciju i gastronomiju koja se nekad temeljila na srdeli. Grad je i počeo kao ribarsko mjesto u kojem se jelo puno plave ribe

U Crikvenici traje mjesec plave ribe. Priprema se u gotovo svim restoranima, čiji su kuhari sastavili posebne menije, kojima žele pokazati da se, recimo, obična srdela može napraviti na nebrojeno načina, javlja RTL.

Baš srdelu su nekad su zvali hranom za siromašne, a danas su gurmani sve više svjesni da plava riba donosi zdravlje.

Glavni kuhar Draga Visković dobro zna zašto je ova riba dobra pa kaže: “Ne da je zdrava, nego je izuzetno zdrava i preporučljivo bi bilo da je jedemo barem dva puta na tjedan, isključivo radi našeg zdravlja.”

Marina Biondić direktorica je Turističke zajednice Crikvenice i otkriva nešto o vezi grada i srdele: “Crikvenica je kao destinacija počela kao ribarsko mjesto. Tu se lovilo jako puno plave ribe, puno plave ribe se jelo i upravo to želimo zadržati u našoj gastronomiji.”, donosi RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari