PUKLA LJUBAV

Možemo! ne podržava Katarinu Peović i na izbore idu odvojeno od Radničke fronte

Foto: Pixsell

Predsjednik stranke Možemo!, Tomislav Tomašević izjavio je u utorak da je članstvo Možemo! i Zagreb je naš! odlučilo da na lokalne izbore neće ići s Radničkom frontom (RF)

Kap koja je prelila času dogodila bila je kada je Mate Kapović iz RF-a na facebooku objavio da se zeleno-lijeva koalicija “nažalost raspala”.

“Mogu potvrditi da je članstvo Možemo! i Zagreb je naš! odlučilo da na naredne lokalne izbore ne idemo s Radničkom frontom. Željeli smo o odluci prvo na sastanku razgovarati s koalicijom i utvrditi daljnje oblike suradnje, ali je dio vodstva RF-a opet odlučio prvo nas javno napasti s neosnovanim optužbama, a u isto vrijeme omalovažavati partnersku stranku Novu ljevicu”, izjavio je Hini saborski i gradski zastupnik Tomislav Tomašević.

Rekao je kako im je “upravo taj isti dio vodstva Radničke fronte ranije preko medija postavio ultimatum oko podrške njihovoj kandidatkinji za gradonačelnicu Rijeke prijeteći raspadom zeleno-lijeve koalicije”.

“U konzultaciji s lokalnim grupama Možemo! odlučili smo da ne pristajemo na taj ultimatum i da je zato najbolje da na ove lokalne izbore idemo odvojeno od Radničke fronte, a isto razmišljaju i druge stranke zeleno-lijeve koalicije (Nova ljevica i ORaH) s kojima namjeravamo izaći na lokalne izbore. Odluka o neizlasku na lokalne izbore s Radničkom frontom nije se odnosila na suradnju u saborskom i skupštinskom klubu”, poručio je Tomašević.

Katarina Peović iz Radničke fronte već je istaknula kandidaturu za riječku gradonačelnicu i izostanak podrške bivših partnera mogao bi ozbiljno oslabiti njene šanse za drugi krug izbora.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views