VATROGASNI PODMLADAK

Video | Na 2. kupu DVD-a Sušak danas se natjecalo 120 mladih iz 8 DVD-ova s područja Primorsko-goranske županije

Oko 120 mališana došlo je pokazati sve svoje naučene vještine, dobru uvježbanost i koordiniranost na terenu. Pogledajte ih u videoprilogu!

U vatrogasnom domu DVD-a Sušak održano je natjecanje vatrogasnog podmlatka. 2. po redu Kup okupio je 12 ekipa, djecu od 6 do 12 godina iz 8 DVD-a sa područja cijele Primorsko-goranske županije.

“Konkretno u ovom natjecanju djeca pune brentače s vodom, zatim sredstvom za gašenje gađaju mete koje ruše s vodom nakon čega je ta vježba gotova. PodijeljenI su u tri ekipe gdje djeluju kao jedno, ograničeni su sa 10-tak pravila”, objaŠnjava Vedran Butorac, zapovjednik DVD-a Sušak za Kanal Ri.

Oko 120 mališana došlo je pokazati sve svoje naučene vještine, dobru uvježbanost i koordiniranost na terenu. Tia koja je na natjecanje stigla s Krka, otkrila nam je odakle interes za vatrogastvom.

“Kad sam bila mala sam mislila da kad budem kuhala da ću nešto zapalit pa onda moram znat kako je to i moram znat jer trema nikad ne pomogne…. Moram ili zvat pomoć ili sama se potrudit i uzet kantu vode i sama pošpricat ii zvat vatrogasce”, govori Tia s Krka.

Vesela je bila i ekipa DVD-a Drenova.

“Danas je bilo savršeno! Malo smo previše uzbuđeni, stres nam je bilo jer smo bili prvi…sada je već ok.”, kaže Mara iz DVD Drenova.

Svibanj je mjesec zaštite od požara i ovo natjecanje je jedno u nizu aktivnosti koje vatrogasci organiziraju kako bi popularizirali vatrogastvo. DVD-imaju dugogodišnju tradiciju u radu s djecom i mladima, a upravo se iz njihovih redova regrutiraju profesionalni vatrogasci.

“Jer se tu stječu neke navike i stječe se ljubav prema vatrogastvu… Na području ove župnije djeluje podružnica vatrogasne škole gdje se onda vatrogasci profesionalno obučavaju za svoju profesinalnu karijeru”, dodaje Luka Miškulin, predsjednik DVD-a Sušak.

Za vjerovati je da se baš među ovom djecom nalaze brojni budući vatrogasci, čuvari naše sigurnosti, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari