EDUKATIVAN PROGRAM

​Na obilježavanju Dana civilne zaštite sudjelovala i PU primorsko-goranska

U edukativnom programu za učenike predstavljen je projekt „Policajac moj prijatelj“ u organizaciji Odjela prevencije PU primorsko-goranske

U povodu Međunarodnog dana civilne zaštite, Područni ured civilne zaštite Rijeka jučer je održao edukativnu aktivnost namijenjenu djeci Osnovne škole „Eugen Kumičić“ u Rijeci. Cilj ove aktivnosti je djeci odmalena kroz igru i zabavu ukazati na neželjene posljedice rizičnih ponašanja te ih educirati o pravilima i postupanjima ako se nađu na područjima zahvaćenim katastrofama.

Tijekom edukacije mališanima je održana prezentacija o funkciji i uporabi broja 112, kao i mogućim rizicima od prirodnih i tehnoloških nesreća, kako bi doznali kako se treba ponašati i postupati u slučaju pozivanja pomoći i pružanja osobne i uzajamne zaštite. Osim toga, učenici su imali priliku sudjelovati u zabavno-edukativnoj igri „Zemlja rizika“, koja je nastala u suradnji s UNICEF-om, a čiji je cilj na zanimljiv način djeci objasniti što oni kao dio zajednice mogu učiniti kako bi bili sigurniji u slučaju potresa, poplave i drugih nepogoda.

VIDEO DANA:

Djeca  petih razreda su se u suradnji s profesorima iz škole educirala uz pomoć modela prirodnih prijetnji koji su školi predani na korištenje od strane Ravnateljstva civilne zaštite, a u sklopu projekta „Na putu do smanjenja rizika od katastrofa“.  U sklopu edukacije održana je i pokazna vježba rada potražnih pasa s ciljem edukacije o aktivnostima traganja i spašavanja.

U edukativnom programu sudjelovao je i policijski službenik iz Odjela prevencije PU primorsko – goranske koji je učenicima predstavio projekt „Policajac moj prijatelj“.

Riječ je o aktivnosti kojom se djeci i učenicima opisuje djelovanje policije i načini na koji se mogu izravno obratiti policajcu za pomoć. Uz to njime se djecu educira i o samo-zaštitnom ponašanju u slučaju nasilja.

Na obilježavanju spomenutog događaja nazočili su i članovi Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije, između kojih i načelnik Policijske uprave primorsko-goranske, Tomislav Dizdar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari