NESNOSNE GUŽVE U GRADSKOM PROMETU Od Rujevice do Žabice – više od sat vremena automobilom!

Cijeloga dana promet se u Rijeci odvija izuzetno otežano, javljaju nam naši čitatelji, a u to smo se i sami uvjerili putujući na razne novinarske zadatke širom grada, ponekad i javnim prijevozom.

Čini se da je situacija posebno eskalirala oko 16 sati kada se jedan veći dio Riječana automobilima ili javnim prijevozom vraća kući s posla.

Kako nam javljaju mnogi naši čitatelji gradom se putuje (vozi) izuzetno sporo, a možda i najteža situacija je u zapadnim dijelovima grada – tako nam jedan naš čitatelj javlja kako se upravo vozi od Rujevice prema Žabici, a njegovo putovanje traje više od sat vremena!

– U cijelom gradu gužve u smjeru istoka su strašne! Auti i autobusi stoje na mjestu.. Spasite ljude i obavijestite ih da ne idu u grad ako ne moraju! – javlja nam jedan čitatelj.

Riječanima je poznato da se još od proljeća na prometnicama obavljaju radovi na polaganju ili obnavljanju vodovodne i kanalizacijske infrastrukture, no sve je dodatno otežano od početka rujna kada su počeli radovi na obnovi kolnika Ulice Riva, jer je sužavanje prometnice na tom dijelu ceste u dijelovima dana s vršnim opterećenjem prometnica u više navrata izazvalo pravi prometni kolaps.

Posebno je to izraženo, čini se, danas, a obične ljude, nedovoljno informirane o dinamici, vrsti i trajanju radova, posebno nervira činjenica da se na nekim mjestima radova (Rujevica npr.) već tjednima ne vide radnici, mada prometnice zjape raskopane, dok još više bode u oči činjenica da vikendom – kada je promet ionako na riječkim prometnicama slabiji – na cestovnim gradilištima nitko ne radi?! Valjda izvođači radova štede na (ne)plaćanju prekovremenog rada, mada nam se – ovako laički – čini da je daleko veća šteta u izgubljenim (radnim) satima mnogobrojnih Riječana koji gube vrijeme čekajući u beskrajnim kolonama na riječkim cestama.

Očekuje se da će u kasnim popodnevnim satima intenzitet prometa u gradu opadati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari