Predstava „Titraj“ Teatra Rubikon na 49. BITEF festivalu

Predstava Titraj Teatra Rubikon, TOFAe i Istarskoga narodnog kazališta, Gradskog kazališta Pula gostuje na ovogodišnjem 49. BITEF festivalu – uspomeni Jovana Ćirilova u Beogradu.

Predstava će biti prikazana u sklopu programa Bitef polifonije koja se odvija pod geslom „Čemu putovanje?“. To je stih pjesme „Upitnik“ koja se nalazi u zbirci pjesama Jovana Ćirilova objavljenoj pet godina nakon osnivnja Bitefa. Pitanja su osnova ovogodišnjih polifonih spletova različttih kazališnih postupaka.

Titraj će biti izveden i u dodatnoj izvedbi kao rad unutar međunarodnog simpozija „Theatre Within the Context – … and more than theatre“ koji je posvećen analizi i kritičkoj interpretaciji suvremenih teorija i izvođačkih praksi, kao i razumijevanju načela, mehanizama i vrijednosnog sustava koji objedinjuju različite vidove njihove primjene.

Namjera je ispitati razloge za daljnji razvoj izvođačkih umjetnosti u različitim kontekstima, kao i za kontekstualizaciju same umjetnosti. Zvonimir Peranić sudjeluje s pozivnim predavanjem u sekciji Dijalog u obrazovanju gdje će predstaviti rezutate istraživanja primjene kazališnih radionica u pobošljanju konceptualnog znanja iz fizike, metodu koju je razvio i uspješno provodi na Veleučilištu u Rijeci.

Osim navedenog Peranić sudjeluje u još dvije produkcije. Kao autor scenskog pokreta u predstavi „Nevidljivi spomenici – priručnik za čitanje grada” u produkciji Bitef teatra, dokumentarnoj kazališnoj predstavi o sjećanju na Drugi svjetski rat, antifašističku borbu i holokaust u Beogradu, te kao izvođač u performansu „Gamma Cas“ u kojemu je kao izvođač sudjelovao i Ćirilov.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari