OTIŠAO S PORUKOM

NIJE VIŠE NAČELNIK STOŽERA Boras Mandić: “Bila mi je najveća čast, naravno i dužnost i obaveza”

Foto: Mateo Levak/Riportal

Primorsko-goranska županija dugo je odolijevala visokim brojevima zaraženih osoba koronavirusom, i uz Istru se neko vrijeme smatrala županijom koja se najbolje nosi s pandemijom podmukle bolesti COVID-19.

Međutim, posljednjih tjedana broj novozaraženih osoba u našoj županiji počeo je rapidno rasti, dosegavši po prvi puta i troznamenkaste brojeve.

Upravo na današnji dan, kada je broj novozaraženih u PGŽ dosegao 125 osoba, župan Zlatko Komadina donio je Odluku o imenovanju novog Stožera civilne zaštite PGŽ, u kojemu više nije bilo mjesta za dosadašnjeg načelnika županijskog Stožera Marka Borasa Mandića.

“U skladu s Pravilnikom o sastavu stožera, načinu rada te uvjetima za imenovanje načelnika, zamjenika načelnika i članova stožera civilne zaštite”, kako su izvijestili iz PGŽ, novim načelnikom županijskog Stožera proglašen je Mladen Šćulac, županijski vatrogasni zapovjednik dok je njegov zamjenik Goran Petrc, pročelnik Ureda Županije.

Povodom svog odlaska s mjesta načelnika Stožera civilne zaštite PGŽ, danas navečer statusom na Facebooku oglasio se i Marko Boras Mandić.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Hvala svim članovima Stožera CZ na suradnji i na velikom doprinosu onda kada je građanima bilo najpotrebnije! Prošli smo zajedno razne ledolome, obilne snjegove, poplave, evakuacije i na kraju ovo zlo od korone. Od svega što sam radio u životu, posao načelnika stožera mi je zasigurno bila najveća čast, naravno i dužnost i obaveza. Neizmjerno sam ponosan da sam u najtežim trenucima mogao rukovoditi tako vrhunskom ekipom. Ekipom koja je uvijek znala šta i kako napraviti. Mnogi ljudski životi su sačuvani. Vjerujem da ti Bog ne može dati više, od dara da možeš drugom ljudskom biću pomoći i život sačuvati. Ponosan na svaku sekundu časne funkcije ???? uvijek smo mislili svojom glavom i ni u jednom trenutku nismo dopustili politici da se miješa u rad stožera. Hvala!“, napisao je Marko Boras Mandić.

Hvala svim članovima Stožera CZ na suradnji i na velikom doprinosu onda kada je građanima bilo najpotrebnije! Prošli smo…

Objavljuje Marko Boras MandićUtorak, 27. listopada 2020.

Zanimljivo, tek prije dva dana na istome mjestu, svome Facebook profilu, Marko Boras Mandić objavio je pomalo neobičan status,  svojevrsni odgovor načelniku istarskog stožera Dinu Kozlevcu, koji je javno obznanio kako “velik broj novozaraženih osoba stiže s virusom s područja PGŽ”.

Sutra ćemo imati manji broj novozarazenih na Kvarneru ali od tog broja će ih većina sigurno biti importiranih iz Istre. Navodno preko vikenda tartufi gite bel tempo i to

Objavljuje Marko Boras MandićNedjelja, 25. listopada 2020.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari