NOVOST U RIJEČKOM KBC-u Novi CT-uređaj liste čekanja svodi na 30 dana

Danas u 11 sati u Kliničkom bolničkom centru Rijeka, Klinički zavod za radiologiju (Krešimirova 42), svečano je pušten u rad CT uređaj (256-slojni) vrijedan oko 8,5 milijuna kuna, kupljen proračunskim sredstvima Ministarstva zdravlja.

Svečanom otvaranju prisustvovali su ministar zdravlja Siniša Varga sa suradnicima, župan Zlatko Komadina, gradonačelnik Vojko Obersnel, predsjednik sanacijskog vijeća Dragan Korolija-Marinić, sanacijski upravitelj KBC-a prof.dr.sc. Davor Štimac, predstojnik Kliničkog zavoda za radiologiju Damir Miletić i ostali uvaženi gosti.

Sanacijski upravitelj Kliničkoga bolničkog centra Rijeka Davor Štimac izjavio je kako će novi CT skratiti liste čekanja jer se dosad u Rijeci na pretrage CT-om čekalo oko 60 dana, a s novim uređajem ne bi se trebalo čekati više od trideset dana.

Novi CT uređaj ubrzat će dijagnostiku bolesti srca, krvnih žila, mozga, crijeva, glave i vrata, a zahvaljujući brzini skeniranja od nekoliko sekundi smanjena je i doza zračenja – rekao je resorni ministar Siniša Varga svečano ga puštajući u rad.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari