DAN OPĆINE SKRAD

Obilježen Dan Općine Skrad; Mamula: ”Sinergijski rad za razvoj Gorskog kotara”

Dan Općine Skrad obilježava se 15. kolovoza, a tim je povodom održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Načelnik Damir Grgurić osvrnuo se na uspješno provedene projekte, kao i one u najavi.

Izvršena je sanacija prometnice važne za turistički razvoj, vodovodne mreže, uređenje garaže DVD-a Skrad, nastavlja se program zapošljavanja žena, dok su u pripremi dokumentacija za prenamjenu nekadašnjeg Hotela »Zeleni vir«, uređenje kuhinje za dječji vrtić i osiguravanje udžbenika za osnovnoškolce.

Čestitavši dan Općine, zamjenik župana Petar Mamula istaknuo je kako dugoročnom razvoju treba pristupati sustavno, pritom naglasivši potrebu zajedničkog rada i sinergije u pronalasku rješenja, kako za lokalne izazove Gorskog kotara, tako i za one na nacionalnoj razini poput demografije.

Na sjednici su dodijeljena javna priznanja i nagrade. Povelju Općine Skrad dobila je Udruga mladih »Initium« iz Skrada. Pohvalnice su dobili posmrtno Zdenko Jurković za doprinos razvoju šaha, mladi šahisti Ivan Ribić i Karlo Abramović te Poduzetnički centar PINS za 25 godina rada. Zahvalnice su dobili Nevenka Arbanas za volonterski doprinos u radu župe te Vjekoslav Pintar za 20 godina obavljanja poslova ravnatelja OŠ Skrad.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari