PRUŽENA MU POMOĆ

Sjajnom suradnjom riječke policije i Hitne pomoći na vrijeme pružena pomoć Mađaru koji se umalo utopio!

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zahvaljujući pravovremenom postupanju djelatnika Zavoda za hitnu medicinu PGŽ-e, ekipe Hitne medicinske pomoći Opatija te dobroj suradnji s policijom, na vrijeme je pružena pomoć stradalom mađarskom državljaninu. 

U subotu, 14. kolovoza oko 10,40 sati u Mošćeničkoj Dragi kupači su primijetili tijelo muškarca koje je plutalo u moru te su ga pomogli izvući na plažu, odmah potom pozvavši hitnu pomoć koja je vrlo brzo stigla.

Utvrđeno je da je riječ o 44-godišnjem državljaninu Mađarske kojem je pružena hitna medicinska pomoć na mjestu događaja te je potom vozilom Zavoda za hitnu medicinu PGŽ, ispostava Opatija prevezen u KBC Rijeka. S obzirom da je prilikom dolaska u Mošćeničku Dragu, na vozilu Zavoda za hitnu medicinu PGŽ, ispostava Opatija došlo do kvara zvučne i svjetlosne signalizacije, zatražena je pomoć policije te je vozilo hitne pomoći sa stradalim 44-godišnjakom, pod zvučnom i svjetlosnom pratnjom djelatnika policije prepraćeno do KBC Rijeka.

VIDEO DANA:

Pomoć u preprati pružila je policija u tri etape: u prvom dijelu do Lovrana auto-ophodnja Policijske postaje Opatija sa službenim vozilom, u drugom dijelu prometni motociklisti iz iste postaje, a od čvora Škurinje, policijski službenik Službe za sigurnost cestovnog prometa sa službenim vozilom i prometni motociklisti Policijske postaje Opatija. Kako bi zbog gužvi na prometnicama, što prije stigli do bolnice, policijski službenici su vozačima gestikulacijom ruke, a nekima i kucanjem u staklo vozača u vožnji izdavali  naredbe da pomaknu u desnu stranu radi prolaska vozila hitne pomoći .

Prema najnovijim informacijama iz KBC Rijeka stradali 44-godišnjak je stabilno i oporavlja se.

Zahvaljujući pravovremenom postupanju djelatnika Zavoda za hitnu medicinu PGŽ-e, ekipe Hitne medicinske pomoći Opatija te dobroj suradnji s policijom, na vrijeme je pružena pomoć stradalom mađarskom državljaninu. Još jednom su obje službe pokazale svoju profesionalnost i humanost u radu, s naglaskom na ono što im je zajednička težnja i cilj, a to je spašavanje života i pomaganje građanima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari