EVO DETALJA

Objavljen Natječaj za upis učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Temeljem Odluke o upisu učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023. koje je donijelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, natječaj za upis učenika objavljuje se na mrežnim stranicama srednjih škola te osnivača.

U prvi razred srednje škole učenici se prijavljuju i upisuju elektroničkim načinom preko mrežne stranice Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole https://srednje.e-upisi.hr, a na temelju natječaja za upis koji raspisuju i objavljuju škole. Učenici će se prijavljivati i upisivati u ljetnome i jesenskome upisnom roku.

Početak prijava obrazovnih programa započinju 25. lipnja i traje do 07. srpnja 2022. godine. Objava konačnih ljestvica poretka je 9. srpnja, dok će se upisi odvijati u razdoblju od 11. do 13. srpnja 2022. godine (dostava upisnice i ostalih dokumenata u školu).

VIDEO DANA:

Za jesenski upisni rok, početak prijava u sustav i prijava obrazovnih programa započinju 20. kolovoza, a objava konačnih ljestvica poretka je 27. kolovoza 2022.
Kao i prošle godine, propisana je mogućnost upisa i elektroničkim putem (dostava prijavnica za upis, upisnica kao i ostalih dokumenata važnih za upis), te je obveza škola na svim vidljivim i dostupnim mjestima obavijestiti učenike i roditelje/skrbnike o e-adresama na koje se može slati dokumentacija. Isto je istaknuto i u priloženim Natječajima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari