ZAVRŠILO LIJEČENJE U SAD-U

ODLIČNE VIJESTI! Mila je pobijedila opaku bolest i vratila se s roditeljima svojoj kući

Mila je 2. travnja 2019. s roditeljima otputovala na liječenje u bolnicu Children’s Hospital of Philadelphia

Mila Rončević, koja je u travnju prošle godine s obitelji otputovala u SAD na liječenje akutne megakariocitne leukemije, vratila se konačno kući u Rijeku, javlja 24sata.

Roditelji su zbog cijele situacije zamolili za razumijevanje i nisu htjeli iznositi detalje. Samo žele mir i novi početak sa svojim anđelom.

Podsjetimo, Mila je 2. travnja 2019. s roditeljima otputovala na liječenje u bolnicu Children’s Hospital of Philadelphia. Da bi otišla na liječenje, građani su organizirali veliku humanitarnu akciju i prikupili gotovo 40 milijuna kuna.

”Hvala vam svima što ste se u ovakvom broju odazvali, hvala ljudima, medijima, svim našim prijateljima… Ne znam što više reći. Sad je stvarno dosta ovog cirkusa i idemo u nove bitke. Mi idemo svoje odraditi. Hvala lijepa, ljudi”, rekao je Marin Rončević, otac male Mile, u zagrebačkoj zračnoj luci prije leta u Philadelphiju.

Mili je u prosincu 2019. godine u Philadelphiji transplantirana koštana srž. Transplantacija, koja je prema prvotnim planovima trebala biti obavljena u ljeto 2019., bila je ključna stvar u Milinom liječenju rijetkog oblika leukemije u SAD-u. Bolest se uskoro počela povlačiti.

Milin otac, Marin Rončević, poručio je početkom srpnja na Facebooku kako je Mila dobro i kako će se uskoro vratiti iz SAD-a.

“Mi vas kao cijela obitelj i ekipa Zaklade veselo pozdravljamo uz nagovijest da bi se skoro mogli vidjeti u Hrvatskoj – Mima je dobro i brojimo dane”, zaključio je tada.

Podsjetimo, Milini roditelji su osnovali Zakladu u koju su preusmjerili skupljeni novac i koji će se koristiti za liječenje druge potrebite djece.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari