SINERGIJA S GRADOM, ŽUPANIJOM I NADBISKUPIJOM

Održan blagdanski prijem i dodjela zahvalnica Sveučilišta u Rijeci

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održan je tradicionalni blagdanski prijem na kojem je rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija uručila zahvalnice znanstvenicima, umjetnicima i studentima za ostvarena postignuća tijekom tekuće godine.

Zahvalnice su dodijeljene onima koji su doprinijeli promicanju, napretku i ugledu Sveučilišta u Rijeci – pojedincima, timovima ili organizacijama i to dobitnicima državnih nagrada, nagrada Primorsko-goranske županije i nagrada Grada Rijeke, međunarodnih priznanja i nagrada, Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci, strukovnih i umjetničkih nagrada, sportskih priznanja, studentima dobitnicima raznih nagrada, kao i studentima vrhunskim sportašima. Posebne zahvalnice dodijeljene su sastavnicama Sveučilišta koje su pratile institucijske iskorake u domeni sveučilišnih prioriteta.

Rektorica istaknula sjajnu suradnju Sveučilišta sa Županijom, Gradom i Nadbiskupijom

U prigodnom govoru u kojem je čestitala i zahvalila laureatima na njihovom doprinosu u ovoj godini, rektorica je istaknula sjajnu suradnju Sveučilišta sa Županijom, Gradom i Nadbiskupijom.

Kako je rekla, svi smo svjesni da profesori ne rade zbog nagrada i priznanja nego zbog doprinosa obrazovanju mladih i razvoju drustva.

„Treba nadici svaki partikularizam jer se nalazimo u vrlo osjetljivom trenutku. Ove godine prije nas i godina pred nama postavljaju jedan zadatak svima da pokušamo pronaći ljudsku univerzalnu mudrost i volju da nesto zajednički napravimo. Društvo se treba prilagođavati krizama u kojima se nalaze. Mi ljudi sveučilišta i znanosti više od svih smo dužni ujediniti naše snage i glave i usmjeriti na nove dimenzije društvenih uređenja i pomoći“, rekla je rektorica.

Komadina: u nezahvalnim vremenima nastojimo funkcionirati kao da je sve u redu

“Suradnja Sveučilišta u Rijeci i Županije je po mom skromnom sudu vrlo dobra. Započela je s akademikom Rukavinom kada smo potpisali prvi sporazum o projektnoj suradnji, nastavila se s rektorom Lučinom, a potom i s našom dragom rektoricom Snježanom Prijić Samaržija”, rekao je župan Komadina u svom obraćanju i istaknuo kako se u u ovim nezahvalnim vremenima pandemije i ratnog stanja u relativnoj blizini, nastoji funkcionirati kao da je sve u redu.

“Radimo, gradimo, stvaramo nove vrijednosti da bi onima koji dolaze bilo bolje. U okvirima svojih nadležnosti primarno školstva i zdravstva bavimo se osnovnim i srednjim školama, izgradnjom škola i školskih sportskih dvorana, ulaganjima u Thalassotherapiju, Dom zdravlja, Hitnu medicinsku pomoć, što moramo i što je potrebno, a evo i država je napokon pokrenula ono što smo zaslužili još odavno, niz investicijskih projekata u gradu Rijeci, terminala, cestovne infrastrukture, nove marine, pa i nove zgrade čime bi se završila cjelokupna investicija bolnice na Sušaku”, rekao je župan i dodao da ne sumnjam da će se zajedničkim snagama stvarati uvjeti za bolji život naših mladih i zaželio ugodne i sertne blagdane i puno uspjeha u radu.

“Vi ste blagoslov za naš grad i sve nas jer blagoslov je sve ono što činite i ono zbog čega danas dobivate nagrade i priznanje te koristim priliku da se zahvalim nagrađenima i riječkom Sveučilištu čestitam na tom doprinosu”, rekao je uz blagoslov i čestitke povodom predstojećeg Božića Mate Uzinić, nadbiskup Riječke nadbiskupije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari