U OPATIJI

Održani Kvarnerski filmski susreti; PGŽ atraktivna filmska destinacija

default

Zamjenik župana Petar Mamula sudjelovao je na 1. Kvarnerskim filmskim susretima u Opatiji, konferenciji na temu snimanja audiovizualnih djela na području Primorsko-goranske županije i izgradnji županije kao atraktivne filmske destinacije.

Konferenciju organizira Kvarnerska filmska komisija, filmski ured osnovan 2016. godine unutar javne ustanove Art-kino uz podršku i poticaj Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra, a u cilju pružanja stručne podrške domaćim i stranim audiovizualnim produkcijama.

Kroz panel rasprave o filmskoj industriji u županiji, na jednodnevnoj konferenciji koja je u tijeku, moglo se čuti o izazovima, ali i prednostima naše regije, kao i preporuke kako poboljšati uvjete za rad filmskih produkcija kroz suradnju s jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Primorsko-goranska županija naime iz godine u godinu postaje sve privlačnija filmska destinacija, što pokazuju i brojni veliki inozemni projekti snimljeni u proteklih nekoliko godina na ovom području, istaknuto je na konferenciji.

VIDEO DANA:

„Činjenica je da filmska industrija izaziva veliku medijsku pažnju, ali ima i gospodarske i socijalne učinke. Dojam je da se naša županija sve češće spominje u kontekstu poželjnih lokacija za domaće i strane produkcije, a posebno me veseli što je Gorski kotar u tom smilu područje koje se ubrzano otkriva“, rekao je zamjenik župana Petar Mamula i dodao kako PGŽ dugi niz godina podupire Kvarnersku filmsku komisiju što će nastaviti i ubuduće.

Ispred grada domaćina konferencije prisutne je pozdravio gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin, a prisutnima su se obratili gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i državni tajnik u Ministarstvu kulture i medija Krešimir Partl.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari