EVO DETALJA

Ophodnju nerazvrstanih cesta u Rijeci od 1. siječnja 2023. godine obavlja Rijeka plus

Od 1. siječnja 2023. godine ophodnju nerazvrstanih cesta na području grada Rijeke vrši ophodarska služba TD Rijeka plus.

U samostalno obavljanje ophodnje cesta Rijeka plus je krenuo je nabavom ophodarskog vozila i osposobljavanjem vlastitih djelatnika. Podsjetimo, početkom prosinca protekle godine Rijeka plus preuzeo je novo specijalno ophodarsko vozilo koje će ophodarskoj službi omogućiti efikasniji nadzor i ophodnju prometnica te učinkovitiju provedbu mjera za zaštitu i osiguranje cesta.

Teretno vozilo opremljeno je uređajem za praćenje kretanja vozila, mobilnim telefonom i radijskim uređajem, kamerom te prijenosnim računalom kako bi ophodarska služba mogla što promptnije reagirati u slučajevima koji to zahtijevaju.

Novo vozilo s pripadajućim natkrivenim sandučarom obilježeno je reflektirajućim oznakama, rotirajućim svjetlom i natpisom „ophodnja ceste“ koje je u svakom trenutku uočljivo sudionicima u prometu.

U vozilu se također nalazi i komplet osnovnog alata u slučaju potrebe za bilo kakvim intervencijama ili sanacijama, kao i potrebni prometni znakovi.

Sukladno godišnjem planu ophodnje nerazvrstanih cesta, ophodarska služba provodi mjere za zaštitu javnih cesta, poduzima sve potrebne radove i aktivnosti za sigurnost na prometnicama te hitno otklanja eventualne štetne aktivnosti kako bi se osiguralo nesmetano i sigurno prometovanje.

Operativni centar ophodarske službe dostupan je na kontakt telefon 051 352 500.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari