U SKLOPU PROJEKTA

Ove subote 1. listopada organizirana šetnja po planinarskoj stazi „Šuma Striborova“

U sklopu projekta Rijeka Outdoor, u subotu, 1. listopada će se održati trail tura na poučnoj planinarskoj stazi „Šuma Striborova“.

Okupljanje je na okretištu autobusne linije 1 na Biviju od 10:30 do 11 sati kada će šetnja krenuti u pratnji licenciranih vodiča Planinarskog društva „Kamenjak“.

Staza koju osim predškolaca i školaraca često koriste i sportaši, rekreativci i umirovljenici te je idealno mjesto za obiteljske izlete nalazi se na Biviju i 2006. godine označio ju je Josip Colnar. Kasnije su je djelomično izmijenjenu obnovili Boris Kurilić, Mario Polla, Davor Šikić, Irena Mastrović, Hilda Kriletić-Kurilić, Ana Peršen i Branko Kranjac. Označena je crveno-bijelim planinarskim markacijama od zadnjih stanica gradskih autobusa 1 Bivio i 1A Marčeljeva Draga.

Aplikacija Rijeka Outdoor namijenjena je svim biciklističkim i trail zaljubljenicima u prirodu i pomaže im otkrivati ljepote Rijeke i Riječkog prstena – Bakra Čavli, Jelenja, Kastva, Kostrene, Kraljevice, Viškova i Klane.

Rijeka Outdoor zajednički je projekt Turističkih zajednice Rijeke i Riječkog prstena koje pored Turističke zajednice grada Rijeke kao nositelja aktivnosti uključuje i Turističku zajednicu Grada Bakra, Turističku zajednicu općine Čavle, Turističku zajednicu Općine Jelenje, Turističku zajednicu grada Kastva, Turističku zajednicu Općine Kostrena, Turističku zajednicu Grada Kraljevice, Turističku zajednicu Općine Viškovo te Općinu Klana.

Projekt je sufinanciran sredstvima Hrvatske turističke zajednice iz Fonda za udružene turističke zajednice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari