OSIM ZA UČENIKE NIŽIH RAZREDA

PGŽ donijela odluku: Nastava će se od 18. siječnja održavati online!

Photo: Ilustracija/ Goran Kovacic/PIXSELL

Nastava u školama u Primorsko-goranskoj županiji nastavit će se online  u početku sljedećeg polugodišta, osim za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola koji će 18. siječnja krenuti na nastavu u škole

Pročelnica za odgoj i obrazovanje Edita Stilin rekla je kako je u dogovoru s ravnateljima škola odlučeno da će u početku drugog polugodišta nove školske godine, koje počinje 18. siječnja,  učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola doći na nastavu u škole.

Učenici viših razreda osnovnih škola i učenici srednjih škola polugodište će započeti online nastavom.

Stilin je napomenula da epidemiološke mjere na nacionalnoj razini vrijede do 31. siječnja, pa je u razgovoru s epidemiolozima i ravnateljima zaključeno da bi drugo polugodište na području županije bilo dobro početi stupnjevito.

Ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović ocijenio je da bi se već i sada, s obzirom na organizaciju u školama i volju nastavnika, moglo nastaviti s nastavom u školi i za stariju djecu.

No, istaknuo je, neke stvari poput dolaska i odlaska iz škole, prijevoz, okupljanja oko škole i slično još treba urediti, pa nastavu treba uvoditi stupnjevito.

Mićović je apelirao na roditelje da se pridržavaju epidemioloških mjera, promatraju stanje svoje djece te da djeca kod dolaska u školu poštuju sve mjere.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari