USPRKOS KORONA KRIZI

PGŽ izdvaja 1,5 milijuna kuna za aktivnosti civilnog društva, manifestacije i nagrade u kulturi

Zamjenica župana, Marina Medarić na današnjem redovnom kolegiju, izvijestila je o odlukama s prošlotjednog Kolegija župana na kojem je odobrena isplata 663.000 kuna za programe i aktivnosti udruga civilnog društva.

Istaknula je da se usprkos korona krizi kroz rebalans izdvojilo sredstva i to za 104 programa prijavljena na javni poziv PGŽ.

Također se raspoređuju sredstva za manifestacije i događaje od općeg značaja za PGŽ u ukupnom iznosu od 535.500,00 kuna. Javni poziv za dodjelu ovih sredstava bio je raspisan u prosincu prošle godine, a zbog cjelokupne situacije vezane uz pojavu virusa COVID-19 obustavljene su isplate dok se ne vidi koje će se od prijavljenih i planiranih manifestacija održati, što je i uvjet za isplatu odobrenih sredstava.

Županija će i ove godine dodijeliti novčane nagrade za unapređenje kulturnog stvaralaštva u prošloj godini. Nagrade se dodjeljuju za najbolja skupna i najbolja pojedinačna dostignuća ustanovama, udrugama i fizičkim osobama čije je sjedište odnosno prebivalište na području Primorsko-goranske županije, koje na manifestaciji državne ili međunarodne razine ostvare nagradu kao najuspješniji u kategoriji za koju su se natjecali. Najviše sredstava po 50.000 kuna dobili su Gradska knjižnica Rijeka za nacionalno priznanje “Knjižnica godine” te Gradsko kazalište lutaka za nagrađene predstave i glumačka ostvarenja.

Dodijeljene su i nagrade za postignuća na međunarodnoj razini, a pojedinačno najviše pripalo je Muškoj klapi Kastav za osvojeno prvo mjesto na međunarodnom susretu zborova u Engleskoj. Ukupno će za ove nagrade biti isplaćeno nešto više od 340.000 kuna.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari