SIGURAN PRIJEVOZ DJECE

PGŽ osigurala novo kombi vozilo za siguran put mrkopaljskih učenika

Zamjenica župana Marina Medarić predala je ravnatelju Osnovne škole Mrkopalj Dragutinu Crniću ključeve novog kombi vozila koje je Primorsko-goranska županija nabavila za prijevoz učenika putnika.

Školu u Mrkoplju pohađa 48 učenika u 7 razrednih odjeljenja. Školskim kombi vozilom  svakodnevno se prevozi 28 učenika putnika, a vožnja se obavlja na četiri relacije (Begovo Razdolje, Sunger, Brestova Draga, Banija-Sunger) što je ukupno 89 prijeđenih kilometara dnevno,  dok na godišnjoj razini to iznosi oko 16.000 km. Zamjenica Medarić izrazila je zadovoljstvo što je škola u Mrkoplju dobila novo vozilo za siguran prijevoz djece te dodala kako vjeruje da će Školski odbor donijeti odluku da se staro vozilo ustupi Općini Mrkopalj za potrebe  vatrogasaca.

Načelnik Mrkoplja Josip Brozović zahvalio se Županiji na vrijednoj donaciji koja je nastavak dobre suradnje s regionalnom samoupravom. Zadovoljstvo nije krio niti ravnatelj Crnić  te naglasio  da bez tog kombija djeca iz Begovog Razdolja i ostalih udaljenijih mjesta ne bi mogla dolazit na nastavu.

Pročelnica UO za odgoj i obrazovanje PGŽ Edita Stilin rekla je da je vrijednost novog vozila 40.475,89 eura te dodala da Primorsko-goranska županija gotovo 24 godine prijevoz učenika u Gorskom kotaru organizira putem kombi vozila. “Sve naše škole u Gorskom kotaru imaju kombi vozila, a vozni park obnavljamo prema godinama starosti”, rekla je Stilin te najavila da će slijedeći tjedan novo kombi vozilo biti predano i OŠ Brod Moravice.

Kombi vozilima prevozi se u školskoj 2023./2024. godini ukupno 246 učenika i to 220 učenika osnovnih škola Gorskog kotara, 22 učenika OŠ Klana i 4 učenika OŠ Frane Petrića Cres.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari