BORBA S KORONAVIRUSOM

PGŽ spremna za pojačani val cijepljenja; Najavljena veća količina cjepiva!

Foto: Mateo Levak/Riportal

“Primorsko-goranska županija organizacijska i kadrovski spremna je za ubrzano i povećano cijepljenje stanovništva dolaskom najavljenih većih količina cjepiva”, rekla je pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić u izjavi nakon održane video konferencije premijera s ravnateljima županijskih zavoda za nastavno zdravstvo.

Pozvala je građane da se kao i do sada prijavljuju svojim obiteljskim liječnicima što je već dobro uhodani model, te naglasila da se sve provodi u stalnoj koordinaciji cjelokupnog zdravstvenog sustava PGŽ.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović dodao je da je ubrzano cijepljenje važno kako bi zaustavili epidemiju koja je trenutno u fazi stagnacije. Rekao je također da se komunicira i sa javnim ustanovama i tvrtkama koje će dostavljati popise svojih djelatnika za cijepljenje.

Glavni epidemiolog Dobrica Rončević naglasio je da se postavljeni kapaciteti za cijepljenje jačaju i kadrovski i prostorno te najavio mogućnost organiziranja i jednog većeg punkta za područje Liburnije.

“Do sada smo procijepili oko 20 posto stanovništva, predstoji nam velik angažman ali vjerujem da ćemo i taj izazov koji je pred nama uspješno odradit”, izjavio je Rončević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari