U MRAMORNOJ DVORANI

PGŽ stekla vlasništvo na nekretninama domova za starije osobe Kantrida i Mali Kartec; Potpisan ugovor s HZMO-om

U Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka župan Zlatko Komadina i ravnatelj HZMO Ivan Serdar potpisali su Ugovor o prijenosu prava vlasništva na nekretninama domova za starije osobe Kantrida i Mali Kartec

Rezultat je to inicijative županija upućenih Vladi RH da se riješe imovinsko-pravna pitanja imovine decentraliziranih domova za starije osobe prijenosom vlasništva na osnivače.

Kako je istaknuo župan Komadina, s ovim potpisom, imovina PGŽ se uvećala za oko 112 milijuna kuna kolika je procijenjena vrijednost nekretnina tih dvaju domova.

“Prijenos prava vlasništva bez naknade logičan je slijed našeg dugogodišnjeg upravljanja i održavanja domova te ulaganja u kvalitetniji standard smještaja i usluga. Naime i domovi kao i ljudi stare pa su nužna stalna ulaganja. Zahvaljujem Vladi i HZMO-u što su podržali našu inicijativu. Mislim da smo dokazali da smo dobri upravljači.

Vlasništvom nad ovim domovima otvara nam se i mogućnost korištenja sredstava EU fondova u širenje kapaciteta kako bi našim najstarijim sugrađanima omogućili primjerenu skrb i bolju kvalitetu života što nam je i moralna obaveza”, istaknuo je župan te dodao da je u pripremi gradnja doma za starije u Klani i Kostreni, a vjeruje da bi se uz pomoć europskog novca moglo riješiti i pitanje izgradnje prostora doma za starije u Cresu.

Ravnatelj HZMO Ivan Serdar istaknuo je da je Vlada 2020. godine donijela odluku da se razriješi pitanje vlasništva nad nekretninama domova za starije upravo prijenosom na osnivače, odnosno županije kako bi im se omogućilo lakše ulaganje i povećanje standarda za korisnike.

“Sada su, nakon obavljenih priprema, stečeni svi preduvjeti da se taj prijenos vlasništva i formalizira”, rekao je Serdar te dodao da je ugovorom definirano da se slijedećih 20 godina ne može mijenjati vlasništvo niti namjena ovih objekata.

VIDEO DANA:

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač, pomoćnik ravnatelja za pravne, opće i poslove gospodarenja imovinom HZMO Miljenko Cvitanović, zamjenica pročelnika Ureda županije Ermina Duraj, predstojnice Ureda za odnose s javnošću HZMO Maja Čakarun kao i ravnateljice DZSO Kantrida i Mali Kartec Snježana Drašković i Gordana Stolfa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari