KONFERENCIJA STOŽERA

PGŽ U samoizolaciji 11 razrednih odijeljenja; Cijepljena većina korisnika domova i zdravstvenih djelatnika

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“Posljednjih dana bilježimo porast broja novozaraženih osoba, no nadamo se da je taj rast prolaznog karaktera”, rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović na današnjoj konferenciji za novinare Županijskog stožera civilne zaštite.

Tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski je obrađeno 410 uzoraka među kojima je 58 pozitivnih ili 14,1 posto. To je, kaže Mićović, u zadnjih 14 dana najveći porast udjela zaraženih među testiranim, a posljedica je određenog opuštanja građana, što je slučaj i u drugim dijelovima Hrvatske. Ozdravile su 44 osobe tako da je nešto porastao i broj aktivnih slučajeva bolesti Covid 19 kojih je trenutno 335. Pozitivnim je istaknuo činjenicu da usprkos povratku učenika u škole nije došlo do pogoršanja epidemiološke slike.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Trenutno je u samoizolaciji 21 učenik i 11 razrednih odjeljenja. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a Rijeka broj hospitaliziranih pacijenata je danas manji za 7 osoba nego jučer te je na bolničkom liječenju 26 pacijenata, od kojih su tri na respiratoru. Tijekom jučerašnjeg dana, su nažalost preminule dvije osobe od COVID-19 bolesti. Udio liječenih osoba od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja zaraženih osoba je ponovno u padu te iznosi 7,7 posto.

Govoreći o stanju u socijalnim stacionarnim ustanovama Mićović je rekao da je velika većina korisnika domova cijepljenja s obje doze cjepiva, kao i u zdravstvenih djelatnika. Ukupno je do danas u PGŽ cijepljeno 8.630 osoba od tog broja njih 4.563 s obje doze cjepiva. Naglasio je da PGŽ u raspodjeli cjepiva nije dobio dovoljne količine razmjerne broju zdravstvenih ustanova te da je za drugi tjedan najavljena distribucija 1170 Pfizerovog, 1000 Moderninog i 2000 cjepiva AstraZenece.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Načelnik Stožera civilne zaštite PGŽ Mladen Šćulac rekao je da se na današnjoj sjednici razgovaralo i o pripremi za protupožarnu sezonu te da Vatrogasna zajednica i PGŽ pripremaju planske dokumenta za prevenciju požara u javnom prostoru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari