POVEĆANA IZDVAJANJA

PGŽ za javne potrebe u sportu osigurala milijun kuna, dodatnih 1,8 milijuna kuna za sportske objekte

Ilustracija

Primorsko-goranska županija u otežanim uvjetima uzrokovanim epidemijom COVID 19 kroz rebalans Proračuna osigurala je dodatna sredstva namijenjena sportu kako bi se održao kontinuitet sportskih aktivnosti i u novim restriktivnim okolnostima

Tako je za javne potrebe u sportu, Zajednici sportova PGŽ, izdvojeno 1.000.000,00 kuna, koja su temeljem raspisanog javnog natječaja raspoređena sportskim savezima za nabavku sportske opreme, potporu za rad s mlađim uzrastima, kao i potporu klubovima nositeljima kvalitete ekipnih loptačkih sportova.

Prva dva programska područja predstavljaju redovne programske aktivnosti Zajednice sportova PGŽ za koje ove godine nisu bila planirana sredstva u inicijalnoj raspodjeli sredstava, dok je potpora klubovima nositeljima kvalitete nova programska aktivnost Zajednice sportova kojom je Županija pružila direktnu podršku sportskim klubovima kako bi lakše prebrodili novonastale okolnosti uzrokovane epidemijom COVID-19 virusom.

Pored ovih 1.000.000 kuna namijenjenih sportašima, kroz izmjene Proračuna, dodatno su osigurana sredstva za održavanje sportskih objekata na Platku i u Delnicama, kao i za kapitalna ulaganja u sportske objekte na Platku, u Delnicama i Loparu, u ukupnom iznosu od 1.806.900 kuna.

Inicijalni proračun za sport 2020. godinu iznosio je 9.225.000,00 kn, a s ovim dodatnim sredstvima ukupna izdvajanja porasla su na 12.031.900,00 kuna.

Primorsko-goranska županija sport i sportske vrijednosti prepoznaje kao nezaobilazan segment poticanja cjelokupnog društvenog razvoja i obogaćivanja kvalitete života stanovništva. U uvjetima njegove ugroženosti epidemijom, Županija daje potporu za savladavanje novonastalih okolnosti i daljnji razvoj sporta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari