PODRŠKA SDAH RIJEKA: „Glas za Jurja Bukšu, glas je za multikulturalnu i europsku Rijeku“

Senad Duraković, predsjednik SDAH Rijeka je pozvao birače, s naglaskom na pripadnike svih nacionalnih manjina u gradu Rijeci, neka 21. svibnja na biralištima zaokruže ime Jurja Bukše

„Jedini pravi borac za multikulturalnost u Rijeci je Juraj Bukša. Pojam je to s kojim se naš grad neprestano hvali, ali je nažalost postao isključivo deklarativnog karaktera. Smatramo kako Bukša jedini razumije što zapravo znači multikulturalnost i bogatstvo koje različite manjine donose Rijeci i zato ga podržavamo u njegovoj kandidaturi za gradonačelnika Rijeke na predstojećim lokalnim izborima“ rečeno je danas na konferenciji za medije riječkog ogranka Stranke demokratske akcije Hrvatske.

„Naš cilj djelovanja nije zalagati se samo za jednu manjinu, već svakom pripadniku svake manjine koja živi u Rijeci omogućiti ista prava“ istaknuo je Senad Duraković, predsjednik SDAH Rijeka i nadodao kako odabir Jurja Bukše za gradonačelnika znači i odabir otvorene i europske Rijeke.

Već nekoliko tjedana Bukša čisti grad od ustaških i nacističkih simbola, govora mržnje, poziva na nasilje. „Već nekoliko tjedana na svom primjeru i svojim rukama pokazuje kako bi grad kulture trebao izgledati. Bukša nije samo rekao kako će očistiti ovaj grad, on to već i radi. Jer jednom kad nešto obeća, obećanje i održi“ istaknuo je Ismet Avdić, član predsjedništva SDAH Rijeka prilikom obraćanja medijima.

Na samom kraju, Senad Duraković, predsjednik SDAH Rijeka je pozvao birače, s naglaskom na pripadnike svih nacionalnih manjina u gradu Rijeci, neka 21. svibnja na biralištima zaokruže ime Jurja Bukše.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari