U UTORAK

Pogledajte proboj novog katamarana Kolovare kroz olujnu buru do Rijeke: ‘Putnicima dijelili vrećice, ali su stigli!’

Novi katamaran Kolovare, kapaciteta 315 putnika, jedan je od dva (drugi je Puntamika) kojeg je Jadrolinija unajmila od zadarske Tankerske plovidbe, imao je nakon mjesec dana plovidbe na liniji Mali Lošinj-Ilovik-Susak-Unije-Martinšćica-Cres-Rijeka svoje prvo pravo vatreno ili bolje reći burno krštenje.

U utorak je po olujnoj buri odradio svoju rutu od Lošinja prema Rijeci, kad bi neki stari Jadrolinijini katamarani zasigurno ostali privezani, pogotovo katamaran Dubravka, kojeg je brod Kolovare napokon i zamijenio.

“Katamaran Kolovare, imao je proboj po buri s Lošinja. Ne možemo se baš sjetiti kad smo sličan prizor gledali sa starim kramama Jadrolinije” objavili su na Facebook stranici Brodovi u Rijeci.

Iz Jadrolinije potvrđuju da je brod s putnicima sretno stigao, no plovidba katamaranima po ovakvom vremenu je, kažu, više iznimka nego pravilo.

– Ovi brodovi su očito bolje dizajnirani i mogu se nositi s ovakvim vremenskim uvjetima. Ipak nam je stalo i do udobnosti, ali i sigurnosti putnika, no zapovjednik je taj koji to procjenjuje, ovisno o vremenskoj prognozi, ali i maritimnim mogućnostima broda kojim upravlja. Jučer su zbog jake bure plovili zaklonjeni uz kraj, ali Riječki zaljev nisu mogli izbjeći i tamo je bilo baš gadno – kazala nam je Marija Zaputović iz Jadrolinije.

I na liniji Rijeka-Rab-Novalja vozi novi katamaran Puntamika, njegov kapacitet je 317 putnika. Riječ je o dva istovjetna katamarana, izgrađena 2019. godine, u brodogradilištu Cahaya Samudra u Indoneziji, za naručitelja iz Singapura, od kojeg ih je prošle godine otkupila Tankerska plovidba, odnosno TP Line.

Po društvenim mrežama mogu se iščitati samo riječi hvale prema zapovjedniku broda, ali i posadi koja je bila prilično zaposlena, jer su putnicima dijelili vrećice za povraćanje, pošto mnogima ovakvo putovanje nije bilo ugodno, ali su, kako i sami kažu – sretno stigli, piše Morski.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari