RIJEKA SPORT

Ponovno je moguće rezervirati termine u objektima Rijeka sporta

U skladu s popuštanjem epidemioloških mjera, od 1. ožujka ponovno je moguće rezervirati termine za rekreaciju u zatvorenim prostorima u objektima Rijeka sporta.

Prateći odluke nacionalnog stožera civilne zaštite, od 8. veljače građani mogu koristiti plivališta Bazena Kantrida, od 15. veljače dopuštena je mogućnost rezervacije termina za rekreaciju na vanjskim terenima (pomoćno igralište Stadiona Kantrida i Sportsko-rekreacijski centar Zamet), a od ovog tjedna i svim otvorenim i zatvorenim prostorima, naravno u skladu s epidemiološkim mjerama.

Tako se, radi svoje zaštite te sigurnosti djelatnika objekta, korisnici mole da se prilikom bavljenja rekreacijom pridržavaju svih općih, kao i posebnih epidemioloških preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Novim preporukama HZJZ propisana je provedba mjera prilikom treninga i športsko-rekreativnih aktivnosti u zatvorenim športskim objektima tijekom epidemije koronavirusa.

Rezervaciju je moguće ostvariti, opet u skladu s epidemiološkim mjerama i ovisno o raspoloživosti termina, putem maila rekreacija@rijekasport.hr, zatim telefonom na broj 051 406 444 ili putem web aplikacije https://rezervacije.rijekasport.hr/ za koju na Facebook stranicama Rijeka sporta možete pogledati video upute kako se vrši rezervacija.

Rijeka sport građanima nudi i sportsko-rekreacijske pakete koji se mogu kupiti kontaktom Službe prodaje i marketinga.

Izgradnja sportskih objekata

U velikom investicijom ciklusu izgradnje sportske infrastrukture Grad Rijeka posljednjih je godina izgradio Bazene Kantrida, Centar Zamet i Atletsku dvoranu Kantrida koji su također dostupni za rekreaciju.

Također, privatnom investicijom izgrađen je i stadion na Rujevici, no Grad Rijeka je za ovaj projekt osigurao zemljište i potrebnu infrastrukturu.

Bazeni Kantrida

Na Kantridi, uz samo more, izgrađen je kompleks od pet bazena s kojim je Rijeka po prvi puta dobila i bazen za skokove u vodu. Gradnja novih bazena omogućila je otvaranje novih sportskih klubova i značajan rast članova u postojećim klubovima.

Centar Zamet i dvorana s dva terena

Centar Zamet još je jedna velika investicija Grada Rijeke u sportsku infrastrukturu.

Prostor igrališta dvorane svojom veličinom, zbog pomičnoga teleskopskoga gledališta odnosno tribina, omogućuje pretvaranje partera u dva usporedna terena, što se postiže pomoću pomične zavjese ili pregrade.

Dvorana je projektirana prema svjetskim standardima za međunarodna sportska natjecanja, a parket je rađen po certifikatu Svjetske košarkaške federacije FIBA-e. Na najvišoj se etaži nalaze prostori za potrebe klubova, uprave i slično.

Atletska dvorana za atletičare i rekreativce

Riječka Atletska dvorana na Kantridi dom je riječkim atletičarima, ali i mjesto za treninge ili rekreaciju u raznim drugim sportovima.

Atletski kompleks izgradio je Grad Rijeka putem svog društva Rijeka sport d.o.o., a riječ je o investiciji “teškoj” oko 38,5 milijuna kuna. Realizacijom ovog projekta atletičarima je omogućeno da treniraju tijekom cijele godine.

Kompleks se sastoji od atletske dvorane s pomičnim tribinama, penjačke stijene, upravne zgrade, “toplog” mosta i fitness dvorane, a posebnost dvorane je parter prekriven tartanom, koji se proteže i cijelom dužinom spojnog mosta i terase. Isto tako, objekt je prilagođen osobama s invaliditetom.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views