POREMEĆEN VOZNI RED AUTOTROLEJEVIH AUTOBUSA Glasnogovornica: Uzrok su radovi širom grada, linije nisu ukidane

Mnogi korisnici usluga gradskog autobusnog prijevoznika KD Autotrolej, kako oni na gradskim tako i oni na prigradskim linijama, već se neko vrijeme susreću s poremećajima voznih redova autobusa.

Mnogi su se zapitali je li na snagu stupilo „tiho ukidanje“ nekih manje rentabilnih linija, a dio putnika zapitao se ovih dana i ima li Autotrolej dovoljno vozača na raspolaganju, budući da je primijećeno da na nekim linijama voze vozači koje su putnici već pozdravili na njihovu putu u mirovinu, a sada ih građani ponovno vide za volanom.

Za komentar pritužba nekih putnika i čitatelja našeg portala upitali smo glasnogovornicu KD Autotroleja Kristinu Prijić koja nam je danas predvečer rekla: – Nažalost, kao i mnogi drugi sudionici u prometu proteklih tjedana i vozila Autotroleja zbog mnogobrojnih radova na cestama širom Rijeke i okolice suočena su s kašnjenima u prometovanju, što dovodi do povremenog narušavanja vremena polaska odnosno dolaska autobusa na odredište, kako na gradskim tako i na prigradskim linijama. Uza sve napore, teško da tu možemo nešto učiniti, naši autobusi ne mogu „preletjeti“ preko kritičnih prometnih točki dok traju iskopi na ulicama, i stoga i ovim putem molimo korisnike naših usluga za razumijevanje i strljenje. Autobusne linije nismo ukidali, svaku promjenu u prometovanju odnosno voznom redu dužni smo javno objaviti, i to redovito činimo kada mijenjamo sezonske vozne redove. Što se tiče broja vozača, istina je da je trenutno na poslovima vožnje autobusa angažirano nešto naših umirovljenika, a trenutno je raspisan i natječaj za popunjavanje radnog mjesta vozača autobusa u KD Autotrolej za više radnika.

Toliko od glasnogovornice Autotroleja, a za nadati se da će poremećaja voznih redova na gradskim i prigradskim linijama biti sve manje kako se radovi na prometnicama budu bližili kraju.

Dotle, strpljenja i čuvanja živaca, a nije zgorega ni – krenuti na odredište ranije!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari