ODRŽANO PREDSTAVLJANJE

PPMHP dobio novu mobilnu aplikaciju za posjetitelje

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka održano je predstavljanje nove mobilne i web aplikacije namijenjene posjetiteljima.

Ravnateljica Muzeja Nikolina Radić Štivić podsjetila je kako je prije godinu dana predstavljen novi Digitalni fundus kao prvi korak u procesu digitalizacije, a danas, predstavljanjem dviju novih aplikacija, proces digitalizacije se nastavlja. Ne samo u kontekstu zaštite baštine već u kontekstu prezentacije fundusa i komunikacije s posjetiteljima. Aplikacija je, naglasila je Radić Štivić, namijenjena posjetiteljima koji dođu u Muzej i koji žele, uz pomoć aplikacije upoznati građu izloženu u stalnom postavu, kontekst i palaču u kojoj je Muzej smješten, ali i onima kojima će upravo aplikacija biti poticaj da dođu.

Ravnateljica je zahvalila svima koji su pridonijeli ostvarenju ovog programa – muzejskom timu za digitalizaciju, Regionalnoj razvojnoj agenciji Primorsko-granske županije, tvrtki Exevio te Primorsko-goranskoj županiji.

U ime Regionalne razvojne agenciji Primorsko-granske županije Prigoda obratio se ravnatelj Vedran Kružić koji je istaknuo zadovoljstvo što je tim Agencije mogao, s timom Muzeja, sudjelovati u izradi ovog digitalnog alata koji će pridonijeti digitalnoj transformaciji postava i privući veći broj mladih, ali i ostalih posjetitelja koji su u razdoblju COVID-a možda izgubili naviku dolazaka u muzeje.

Podsjetimo, sadržaj aplikacije čini više audio vodiča dostupnih i u tekstualnom obliku, opisa i fotografija odabranih muzejskih eksponata te interaktivne mape Muzeja. Sadržaji posjetitelju nadopunjuju i obogaćuju iskustvo posjeta Muzeju na vlastitim uređajima na kojima su dostupni i nakon posjeta. Korisnici aplikacije moći će ocjenjivati sadržaj aplikacije, no i aplikacija će anonimno bilježiti korištenje te tako Muzeju dati vrijedne povratne informacije koje će omogućiti stvaranje relevantnijeg sadržaja za korisnike. Muzejska aplikacija u trajnom je razvoju te će njen sadržaj biti stalno obogaćivan i nadopunjavan predstavljanjem novih eksponata i novim vodičima

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari