HUMANITARNA AKCIJA

Video | Primorsko-goranska policija donirala mališanima Dječjeg doma u Lovranu 11.240 kuna

Danas je Tomislav Dizdar, načelnik PU primorsko-goranske, Suzani Mravinac, ravnateljici Dječjeg doma “Ivana Brlić Mažuranić” u Lovranu, uručio simbolični donacijski ček u iznosu od 11.240 kuna.

To je iznos prikupljen dobrovoljnim prilozima djelatnika Policijske uprave primorsko-goranske u humanitarnoj akciji pokrenutoj povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, a namijenjene su korisnicima Dječjeg doma „Ivana Brlić Mažuranić“ Lovran.

U Dom u Lovranu smještena su djeca i mladi bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi, od rođenja do 21. godine života. Najviše ih je iz Primorsko-goranske županije, a mlađa djeca su i iz Istarske i Ličko-senjske županije. Dom djeluje na dvije lokacije, na Potoku u Rijeci i u Lovranu.

Više u VIDEOPRILOGU Kanala Ri:

Novinarka: DOLORES VLAHOV PAULIĆ
Snimatelj: IGOR PAULIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

Prigodom uručenja simboličnog donacijskog čeka načelnik Dizdar je istaknuo kako ova Policijska uprava već nekoliko godina tijekom blagdana daruje potrebite. Ove godine odlučeno je da to bude Dječji dom u Lovranu i sretni smo što na ovaj način možemo pomoći podizanju kvalitete života štićenika Doma.

Zahvaljujući donaciji, ravnateljica Mravinac rekla je da je donacija namijenjena kupnji kuhinje, u kojoj će djeca moći vježbati svoje kulinarsko umijeće, čemu se iznimno vesele. Trenutno je u Domu pedesetak djece koja će veselo provesti svoje praznike uz razne događaje, programe i druge prigodne događaje.

“Podsjećamo, sada već petu godinu zaredom Policijska uprava primorsko-goranska organizira božićno-novogodišnju humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za one kojima je potrebna pomoć, a blagdane ne mogu provesti na uobičajen način.

Prve dvije godine humanitarne akcije bile su namijenjene korisnicima riječke Socijalne samoposluge. Nakon toga, prodajom humanitarnog kalendara za 2020. godinu „Policajci – riječki dečki“, u suradnji s istoimenom Udrugom, prikupljena su sredstva za Dječju bolnicu na Kantridi. Prošle godine uručena je donacija u hrani i higijenskim proizvodima korisnicima Skloništa za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja.

Osim danas uručene donacije, ove godine uspješno su provedene i dvije humanitarne akcije na razini Policijske uprave, obje za stradale u potresima pogođenim područjima Petrinje, Siska, Gline i okolnih mjesta. Tako je u siječnju uplaćena vrijedna donacija za djelatnike PU sisačko-moslavačke, čiji su domovi oštećeni ili potpuno uništeni u potresu, a početkom travnja, uoči uskrsnih blagdana, dječji vrtić “Firefox” iz hrvatske Kostajnice uručio je donacija opreme i didaktičkih igračaka.

Policijska uprava nastavit će pomagati u skladu sa svojim mogućnostima i zahvaljujući humanosti svojih djelatnika, a time i aktivno sudjelovati u poboljšanju kvalitete života svojih građana, posebno onih kojima je potrebno najviše pomoći.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari