U OPATIJI

Primorsko goranska županija domaćin projekta održivog ribarstva ARGOS

Primorsko goranska županija bila je domaćin četvrtog Upravnog odbora i trećeg Jadranskog savjetodavnog odbora projekta “ARGOS – Podijeljeno upravljanje održivog ribarstva i akvakulture kao sredstvo za zaštitu morskih resursa u Jadranu” koji su se održali u Opatiji.

Odborima su u ime domaćina prisustvovali privremeni pročelnik Mladen Brajan i službenica Tina Štefan iz Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj. Sadržaj sastanka bio je usmjeren na rezultate ostvarenih aktivnosti u sklopu provedbe radnih paketa projekta.

Glavni cilj projekta “ARGOS” je promicanje zajedničkog integriranog pristupa u zaštiti riba i morskih resursa i poboljšanje uvjeta kakvoće morskog okoliša kroz akcije na više razina usmjerene izravno i neizravno na smanjenje pritiska aktivnosti ribarstva i akvakulture na morski okoliš u sklopu Programa prekogranične suradnje lnterreg V-A ltalija-Hrvatska u razdoblju od 2014. do 2020. godine.

Primorsko- goranska županija je jedna od petnaest partnera koji sudjeluju u projektu među kojima su vodeći partner Autonomna Regija Friuli Venezia Giulia (IT), Regija Veneto (IT), Istarska županija (HR), Zadarska županija (HR), Razvojna agencija Šibensko-kninske županije (HR), RERA Razvojna agencija Splitsko-dalmatinska županije (HR), Dubrovačko-neretvanska županija (HR), Nacionalno vijeće za istraživanje (IT), Institut za oceanografiju i ribarstvo IZOR (HR) te pridruženi partneri Ministarstvo poljoprivrede, prehrambene i šumarske politike Talijanske Republike i Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari