PRIVREMENI GRADSKI „DNEVNI BORAVAK“: Mali salon kao interaktivna, „živa knjiga“ riječke kandidature za EPK

Foto: visitrijeka

Od 10. ožujka Mali Salon postaje informativno-prezentacijski centar riječke kandidature za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

Interaktivni postav izložbe su osmislili arhitekti Idis Turato i Ida Križaj Leko kako bi što bolje i kreativnije vizualizirali cijeli proces kandidature. Cjelokupan rad, osim finalne prijavne knjige, podrazumijeva i uvid u nastajanje koncepta kroz radne materijale (grafovi, brainstorm sastanci, mail prepiske), donose mrežne stranice Grada Rijeke. Otvorenje ovog multimedijalnog postava bit će održano u četvtak 10. ožujka u 18 sati.

Interijer Malog Salona uvući će i provesti posjetitelje kroz prijavnu knjigu riječke kandidature i sve njene programske točke kao živo tkivo gdje će zidovi, stropovi i podovi pričati riječku EPK priču. Posjetitelji će imati priliku vidjeti analizu postojećeg stanja, ali i projekciju budućnosti u 2020. godinu, stoji u pozivu na mrežnim stranicama Grada.

Uz intenzivan vizualni i tekstualni materijal, posjetitelji će moći sjesti, odmoriti se, popiti kavu i razmijeniti mišljenja sa susjedima u ovom privremenom gradskom dnevnom boravku. U razdoblju trajanja izložbe moći će se dobiti sve informacije o projektu i njegovom daljnjem razvoju tijekom organiziranih druženja s članovima tima i brojnim mikro eventima.

Izložba će ostati otvorena do kraja ožujka, a rezultati natječaja za Europsku prijestolnicu kulture očekuju se 24. ožujka.

EPK 2020 Mali salon

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari