DA SE NE SRAMOTIMO...

Galerija | Problem prljavštine u ex Benčiću nije riješen

Početkom svibnja pisali smo o nakupinama smeća u vidljivom dijelu potoka Brajda, unutar kulturno-muzejskog kompleksa na prostoru bivše tvornice Rikard Benčić

Apelirali smo na gradsku upravu i službe zadužene za taj problem da se on riješi. Desetak dana kasnije sa zadovoljstvom smo pisali o tome da je potok očišćen. Pretpostavili smo da je to učinjeno na naš poticaj, ali i ako nije – nije važno. Glavno da smeća i smrada više nema.

Međutim, gotovo četiri mjeseca poslije, fotografije svjedoče da je smeće ponovo tu, pedesetak koraka od Dječje kuće i na korak do Muzeja grada i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti. Zajedno s pripadajućim mirisima.

Problem, dakle nije riješen. Što znači da postoji razlog stalnog taloženja smeća, pa je svako čišćenje privremeno, do novog skupljanja prljavština svih vrsta. Što znači, isto tako, da je moguće da su radovi na regulaciji potoka loše napravljeni.

Kako god bilo, valja nešto poduzeti. Ili tražiti grešku u konstrukciji i popraviti je, ili svakodnevno čistiti. Da se ne sramotimo pred posjetiteljima grada i sami pred sobom, jer dopuštamo da se u elitnom kulturnom prostoru nakuplja smeće te hvale vrijednu ideja izlaska potoka Brajda na svjetlo dana pretvaramo u noćnu moru. (N.Š.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari