Radnici 3. maja najavili prosvjed u centru Rijeke!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Plaća za oko 1300 radnika i dalje nema, a ne zna se niti kada će biti isplaćene

Štrajkaški odbor Brodogradilišta 3. maj izvijestio je u utorak da rujanske plaće još nisu isplaćene te je pozvao je sve građane da podupru opstanak riječke brodogradnje i da se u ponedjeljak, 5. studenoga pridruže radnicima na prosvjedu u središtu Rijeke, u podne na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske.

Predsjednik Štrajkaškog odbora Veljko Todorović pozvao je sve da podupru radnike, kojima išekivanje sve teže pada, na mirnom prosvjedu.

Komentirajući spremnost Primorsko-goranske županije da radnicima, ako plaće ne budu isplaćene, osigura određenu financijsku pomoć, Todorović je kazao, prenosi Hina, da tu informaciju može samo pozdraviti, da mu je drago da Županija stoji iza radnika.

Član Štrajkaškog odbora Juraj Šoljić je pozvao Nadzorni odbor Uljanika da već sutra imenuje Upravu, koja će, kao što štiti interese radnika Uljanika, štiti i interese radnika 3. maja. “Molimo ih da imenuju predstavnike u Nadzornom odboru 3. maja, da se što prije imenuju ljudi iz Primorsko-goranske županije, tj. da se imenuje novi direktor 3. maja”, naglasio je a prenosi Hina.

Šoljić je pozvao Vladu i ministarstva financija i gospodarstva da, budući su obavljeni preliminarni razgovori s brodovlasnicima iz tvrtaka Siem i Algoma, a odlučeno je da se preostali brodovi koji se grade u 3. maju uknjiže u vlasništvo države, prime radničke predstavnike na sastanak na kojemu bi radnici obrazložili što su oni dogovorili s brodovlasnicima.

Dodao je da se nada da će se pitanje potencijalnog investitora u 3. maju brzo riješiti, ali i da radnici žele da ih se upozna i s drugim prispjelim ponudama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari