RASPISAN JAVNI POZIV BANKAMA U pripremi kreditni program “Kvarner Family 2015”

Primorsko-goranska županija je raspisala Javni poziv bankama za iskazivanje interesa za uključivanje u program kreditiranja “Kvarner Family 2015” namijenjen privatnim iznajmljivačima s područja PGŽ.

Interes su iskazale tri komercijalne banke, Hrvatska poštanska banka, Erste banka i Zagrebačka banka koje su spremne kreditirati investicije u podizanje kvalitete smještaja ili ugostiteljskih ponuda u domaćinstvima.

Ukupni iznos kreditnog potencijala je 5 milijuna kuna uz fiksne kamate od 5,7 – 6%, pri čemu će Županija subvencionirati kamatu na odobrene kredite u visini 5% za ulaganja na području Gorskog kotara i malih otoka (Unije, Susak, Ilovik, Vele i Male Srakane), dok za ostala područja PGŽ subvencija kamata iznosi 4%.

Na taj način će kamate za krajnjeg korisnika kredita iznositi najviše 1 odnosno 2% godišnje. U proračunu Primorsko-goranske županije za tu će namjenu biti osigurano ukupno 700.000 kuna kroz razdoblje od pet godina.

Slijedi potpis ugovora s bankama, a nakon toga bit će raspisan Javni poziv zainteresiranim iznajmljivačima za podnošenje zahtjeva na kreditni program „Kvarner family 2015“ koji je osmišljen u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera s ciljem podizanja kvalitete turističke ponude u privatnom smještaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari