Raspored školskih praznika u riječkim osnovnim školama kao i proteklih godina

Foto: Ilustracija (Hrvoje Jelavić/Pixsell)

Odlukom Grada Rijeke, a na temelju pribavljenih mišljenja gradskih osnovnih škola, školska godina će trajati od 9. rujna 2019. do 17. lipnja 2020. godine, dakle s istim rasporedom školskih praznika kao i do sada, odnosno sa zimskim i proljetnim odmorom te bez novopredloženih jesenskih praznika

Odluku o početku i završetku iduće nastavne godine donijela je ministrica znanosti i obrazovanja, dok je školama bilo ponuđeno da izaberu neku od četiri varijante rasporeda zimskog i proljetnog odmora, od toga da su mogli izabrati školske praznike kao do sada do toga da se uvedu jesenski odmor, zimski odmor u dva dijela te proljetni odmor.

Prema mišljenjima 25 gradskih osnovnih škola, najviše osnovnih škola, odnosno njih 13 ili 52% se odlučilo da raspored školskih praznika ostane kao do sada, odnosno sa zimskim i proljetnim odmorom, dok se 12 škola ili 48% odlučilo za neku od varijanti školskih praznika koji uključuju i jesenski odmor.

S obzirom na to da se većina osnovnih škola izjasnila za prvu varijantu, Grad Rijeka se odlučio da će zimski odmor za učenike trajati od 23. prosinca 2019. do 10. siječnja 2020. (nastava počinje 13. siječnja), a proljetni odmor od 10. travnja do 17. travnja 2020. (nastava počinje 20. travnja).

Pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Sanda Sušanj izrazila je zadovoljstvo što su se riječke škole većinom odlučile za zadržavanje zimskog i ljetnog odmora, kao što su to napravile i srednje škole, čiji je osnivač Primorsko-goranska županija.

„Na ovaj način olakšano je obiteljima koje imaju djecu i osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, budući da djeca mogu istodobno biti na praznicima“, kazala je pročelnica Sušanj.

Prvi upisni rok za prve razrede srednjih škola bit će 10. srpnja, a zadnji 29. kolovoza, najavila je pak županijska pročelnica UO za odgoj i obrazovanje EditaStilin.

Dodala je da su se o ovakvom kalendaru  izjasnile same škole, točnije njih 40 od ukupno 66 kojima je osnivač PGŽ. Pročelnica je također rekla da je državnoj maturi, koja je započela danas u PGŽ pristupilo 1876 učenika. Trajat će do 28. lipnja a objava rezultata biti će 15.srpnja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views