(REAGIRANJE) RIJEKA PROMET: “Nismo `zaboravili` vratiti stupiće na Trg 128. birgade, nerijetko se ne vraćaju zbog učestalosti manifestacija na Trgu”

Foto: Riječanin

“U više se navrata dogodilo da nam nadležna služba javi da se stupići ne vraćaju na mjesto ako u kratkome roku započinje naredna manifestacija, što je učestalo posljednjih mjeseci zbog programa EPK 2020.”, reagiraju iz Rijeka Prometa

Na naše objave o neodgovornim vozačima koji su protekloga mjeseca parkirali svoja vozila u pješačkoj zoni na Trgu 128. brigade, gotovo na samome Korzu, a sve zbog toga što stupići-korektori prometa nisu bili na svome mjestu – odnosno nisu vraćeni na svoje mjesto kako bi branili ulazak vozilima u pješačku zonu (objava na poveznici: Zaboravili vratiti stupiće!? Parking sve do Korza…! ) reagirali su iz Rijeka Prometa d.d.

Njihovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Zahvaljujemo na Vašem upitu u kojemu tražite da se očitujemo u pogledu Vaših primjedbi za ne-vraćanje demontažnih stupića na Trgu 128. brigade Hv na svoje mjesto.

Iz same intonacije teksta uz objavljene fotografije sugerira se čitatelju da odgovornost leži isključivo na Rijeka prometu koji očigledno neodgovorno i aljkavo obavlja svoj posao, što međutim niti je točno, niti korektno.

Nalog za uklanjanje i vraćanje stupića daje Grad Rijeka

Naime, točno je da je Rijeka promet zadužen za organiziranje uklanjanja i vraćanja stupića koji razdvajaju južni i sjeverni dio predmetnoga trga. Međutim, nalog za uklanjanje kao i za vraćanje stupića po završetku manifestacije daje Grad Rijeka, odnosno služba koja organizira i koordinira sve manifestacije na području Korza, koja vodi računa o tome kada koja manifestacija počinje i završava, te kada treba vratiti stupiće na mjesto.

U više se navrata dogodilo da nam nadležna služba javi da se stupići ne vraćaju na mjesto ako u kratkome roku započinje naredna manifestacija, što je osobito izraženo posljednjih mjeseci zbog mnogobrojnih manifestacija vezanih za program EPK 2020.

Možda Vas je upravo takva situacija i potaknula na reagiranje.

Međutim, nikada se nije dogodilo da Rijeka promet nije regairao na nalog za uklanjanje ili za ponovnu postavu, niti smo “zaboravili” na vrijeme vratiti stupiće na svoje mjesto. Stoga Vaše prozivanje nije na mjestu ali ipak vjerujemo da je uzrokovano Vašim nepoznavanjem sustava i načina kako on funkcionira, a ne nekom drugom namjerom.

Naravno, ne možemo opravdati neodgovorne vozače koji bahato zloupotrebljavaju svaku slobodnu prometnu površinu, usprkos važećih prometnih znakova zabrane parkiranja i zaustavljanja.

Prometna policija i prometno redarstvo nadležni su za sankcioniranje nepropisnog parkiranja u gradu, no u ovom slučaju ne možemo komentirati njihove akcije budući da ne raspolažemo podacima da li su zaista i kaznili prekršitelje na koje ukazujete.

Što se tiče Vaših komentara da Rijeka promet poslove postavljanja i uklanjanja stupića povjerava kooperantskoj tvrtki umjesto da to obavlja samostalno, smatramo da je davanje takvih paušalnih ocjena u najmanju ruku neozbiljno.

Naime preuzimanje takvih poslova onemogućuje sadašnji ustroj Rijeka prometa kao komunalne tvrtke u 100%-tnom vlasništvu Grada Rijeke, budući da raspolažemo sa samo nešto više od dvadesetak djelatnika koji su već u potpunosti angažirani na poslovima u tri vrlo važna područja (nadzor i upravljanje prometom putem Gradskog prometnog centra, održavanje prometnica i prometne signalizacije te prometno planiranje i projektiranje).

Ukoliko Grad kao naš vlasnik u budućnosti odluči o drugačijoj organizaciji naše tvrtke, moguće je da će se stvoriti prostor i za preuzimanje nekih operativnih poslova koje trenutno obavljaju ugovorni izvođači, no o tome u ovome trenutku nemamo informacija.

Ukoliko želite steknuti osobni uvid u organizaciju i poslove koje obavlja gradska tvrtka Rijeka promet d.d., pozivamo Vas da posjetite naš prometni centar te Vam u tom pogledu stojimo na raspolaganju za sva pitanja i daljnje dogovore.“, stoji u priopćenju koje potpisuje Danijel Frka, rukovoditelj Službe prometa u Rijeka promet d.d.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari