REAKCIJA GRADONAČELNIKA Obersnel: “Najstrože osuđujem vandalski čin obračuna na nacionalnoj osnovi”

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

“Počinitelji zaslužuju najstrožu kaznu jer su svojim porukama nedopustivo grubo uvrijedili srpsku nacionalnu manjinu i osramotili naš grad.”, poručio je Obersnel

Gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel danas se putem medija obratio javnosti sa svojom reakcijom na uništavanje izbornih plakata Samostalne demokratske srpske stranke – SDSS (OVDJE)

Gradonačelnikovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Slijedom informacija u medijima i objave SDSS-a na društvenim mrežama gdje je zorno predočeno uništavanje izbornih plakata Samostalne demokratske srpske stranke ispisivanjem grozomornih poruka mržnje i zla, ovime kao gradonačelnik Rijeke najstrože osuđujem vandalski čin obračuna na nacionalnoj osnovi koji se, s obzirom na grozotu ispisanih poruka, ne može opravdati ničime.

Počinitelji zaslužuju najstrožu kaznu jer su svojim porukama nedopustivo grubo uvrijedili srpsku nacionalnu manjinu i osramotili naš grad.

Kao gradonačelnik Rijeke, grada koji se ponosi svojim različitostima, zgrožen sam porukama koje su osvanule na plakatima SDSS-a u Rijeci. Zgrožen sam činjenicom da očito i u Rijeci postoji ljudska ruka koja je spremna ispisati takve uvrede i gadosti usmjerene jednoj nacionalnoj manjini.

Izražavam duboko žaljenje prema svojim sugrađanima, pripadnicima srpske nacionalne manjine i SDSS-u kao političkoj stranci jer su nedopustivo grubo pogođeni i uvrijeđeni ovim porukama.

Svim građanima Rijeke želim poručiti – ne zatvarajmo oči pred ovakvim nasiljem, ono je vizualno i verbalno, no ako na njega ne reagiramo, ono može postati i fizičko.

Ukoliko uočite slična ponašanja ili su vam autori ovakvih poruka poznati, prijavite ih policiji. Rijeka je oduvijek bila grad suživota i tolerancije, hrabar grad koji ne prihvaća poruke mržnje i koji zna da je različitost bogatstvo, a ne prijetnja.

Prosti vandali koji su ovakve poruke ispisali ne pripadaju ni riječkom načinu života ni duhu ovoga grada.“, poručio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views