MANDAT OD 4 GODINE

Riječka bolnica ima novog ravnatelja! Alen Ružić umjesto Štimca

Photo: Pixsell

Upravno vijeće Kliničkog bolničkog centra Rijeka danas je za novog ravnatelja te zdravstvene ustanove odabralo Alena Ružića, koji će na tom mjestu zamijeniti dosadašnjeg ravnatelja Davora Štimca.

Na natječaj za ravnatelja riječke bolnice javili su se Ružić i Štimac. Za Ružića su glasala tri člana Upravnog vijeća, a jedan je bio suzdržan.

Mandat od četiri godine

Predsjednik Vijeća i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Željko Plazonić izjavio je za Hinu da je Vijeće nakon provedenog postupka za novog ravnatelja predložilo Ružića te će prijedlog biti poslan na suglasnost ministru zdravstva Viliju Beroš.

Ružić je izabran na mandat od četiri godine, a dužnost bi trebao preuzeti 7. srpnja, kada istječe mandat sadašnjeg ravnatelja.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Alen Ružić specijalizirao je internu medicinu te završio užu specijalizaciju iz kardiologije i poslijediplomski studij iz ultrazvuka srca. Doktorirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, a od 2007. je redoviti profesor na Medicinskom fakultetu u Rijeci. Prorektor je riječkog Sveučilišta za znanost i umjetnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari