Riječke plesne večeri za umirovljenike i starije osobe ponovno će u srijedu rasplesati RiHub!

S jedne od plesnih večeri 2016. godine (Foto: Facebook Aledory)

Još jedno izdanje održat će se ove srijede 17. travnja od 18,30 do 21 sat

„Riječke plesne večeri 2019“ još je jedan od projekata Civilnih inicijativa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture

Nakon što je ideju podržalo Vijeće građana, u RiHubu (Ivana Grohovca 1a, Rijeka) je krenulo druženje uz glazbu dua Aledory i repertoar prilagođen starijima. Još jedno izdanje održat će se ove srijede 17. travnja 2019. godine od 18,30 do 21 sat.

Aktivno uključivanje umirovljenika u društveni život našega grada, pozitivne promjene u unapređenju kvalitete njihova života te poticanje uzajamnog razumijevanja, socijalne uključenosti, solidarnosti i zajedništva, motivirali su organizatore – građansku inicijativu “Riječke plesne večeri za umirovljenike i starije osobe 2019.” da svoju ideju prijave kroz projekt Civilinih inicijativa, što je Vijeće građana Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture prepoznalo i odabralo kao jedan od programa koji će se realizirati do kraja ove godine.

“Bez Rijeke 2020 ovog programa ne bi ni bilo”, istaknuo je voditelj projekta Milivoj Škrobonja. “Penzići su nestrpljivo čekali da se počnemo okupljati i sada smo zahvaljujući Europskoj prijestolnici kulture napokon dobili prostor kojeg ne moramo financirati svojim novcem, već potporom Rijeke 2020. To nam jako puno znači!”

Škrobonja ističe kako su glazba i ples umirovljenicima terapije, jer su mnogima životni partneri već preminuli, pa na ovakvim večerima zaboravljaju na samoću, napuštenost i male mirovine. – Plesne večeri dostupne su i drugim generacijama kako bi ostvarili što veću inkluziju. Ne zaboravite: mi smo sada ono što ćete vi mlađi jednog dana tek postati, ističu iz inicijative “Riječke plesne večeri za umirovljenike i starije osobe 2019.”. Uz njih, valja naglasiti, u organizaciji projekta sudjeluje i Udruga umirovljenika Rijeka.

Dodajmo, od svibnja do listopada ove godine, plesnjaci će se održavati dvaput mjesečno, a točni datumi bit će dostupni na web stranici rijeka2020.eu.

Ulaz je slobodan i svi su dobrodošli.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari