RIJEČKI NOVINAR KONTRA „SREDNJEG BLOKA“ Ernest Marinković: “Srednji prst u guzu srednjem bloku!”

Foto: Screenshot Youtube

Jasna je to poruka novinara i urednika Kanala Ri koji je na svojoj Facebook stranici prenio i – naslovom objave “Srednji prst u guzu srednjem bloku!” – iskomentirao tekst NL-a koji pak komentira amandman stranaka u gradskom parlamentu okupljenih u srednji blok kojim između ostaloga traže drastično smanjenje novčanih sredstva kojima Grad Rijeka financira tu lokalnu televiziju. Marinkovič je objavu ipak kasnije uklonio…

Na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke vijećnici će raspravljati o predloženim izmjenama proračuna među kojima je i amandman tzv. Srednjeg bloka a tiče se financiranja lokalnih medija. Iz stranaka Srednjeg bloka koje predvodi Lista za Rijeku stiže inicijativa o drastičnom smanjenju izdvajanja za regionalnu televiziju Kanal RI.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel predložio je iznos od 1,7 milijuna kuna koji bi se izdvojio za medije u kojima djelomični vlasnički udio ima Grad Rijeka, a od toga iznosa čak 1,2 milijuna je predviđeno kao dotacija Kanalu Ri. Srednji blok međutim traži da se ta svota drastično umanji – na 200 tisuća kuna!

Ne treba biti neki veliki matematičar da se shvati da se uz tako drastično smanjenje izdvajanja iz gradskog proračuna tome mediju uvelike otežava rad – a u krajnjem slučaju dovodi ga se i pred gašenje. Jer smanjenje plaća, eventulano otpuštanje dijela djelatnika ili neke druge „vatrogasne“ mjere teško da mogu nadomjestiti toliku proračunsku „rupu“ u radu te medijske kuće. Drugim riječima, jedna od poruka Srednjeg bloka kroz ovakav prijedlog mogla bit biti vrlo jednostavna – gradu i županiji (ovakav?) Kanal RI nije potreban!?

Ernestu Marinkoviću, novinaru i uredniku na Kanalu RI, takva inicijativa Srednjeg bloka nije se (razumljivo) nimalo dopala pa je danas na svom Facebook profilu prenio i – naslovom objave “Srednji prst u guzu srednjem bloku!” – iskomentirao tekst NL-a koji pak komentira ovu inicijativu odnosno amandman stranaka u gradskom parlamentu okupljenih u Srednji blok.
Međutim, Marinkovič je objavu ipak nešto kasnije uklonio…

Kakva će biti sudbina gradskog proračuna u cijelosti pa i ovog amandmana više će se znati sutra, po završetku 6. sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke koja će dati i odgovor na pitanje – prihvaća li se Obersnelov proračun, ili idemo na nove izbore!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari