PRIKUPILI VIŠE OD 2000 EURA

Riječki policajci u humanitarnoj akciji za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom u Plivačkom klubu ‘Forca’

Prikupljena sredstva u iznosu od 2.062,90 eura su namijenjena su za treninge i odlaske na natjecanja, stoji u priopćenju.

Uručenjem simboličnog donacijskog čeka, završena je ovogodišnja, sedma po redu humanitarna akcija organizirana povodom božićno-novogodišnjih blagdana u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj.

Ove godine djelatnici Policijske uprave novčana sredstva su prikupljali za potrebe Plivačkog kluba „Forca“, prvog plivačko-terapijskog kluba na području Primorsko-goranske županije i jednog od rijetkih klubova čiji su članovi djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

Prikupljena sredstva u iznosu od 2.062,90 eura su uplaćena na račun Kluba, a simboličan donacijski ček na navedeni iznos danas je načelnik Hari Brnad uručio dopredsjednici PK „Forca“ Jasni Lulić Drenjak.

Ovom prigodom načelnik Brnad je kazao: „Humanitarne božićno-novogodišnje akcije započeli smo spontano 2017. godine u želji da tom simboličnom gestom pomognemo građanima kojima je pomoć najpotrebnija. Uvijek nastojimo izabrati udruge ili institucije za koje smatramo da kvalitetno i vrijedno rade sa svojim korisnicima te im pružaju potrebnu pomoć i podršku da iskoriste sve svoje potencijale.

Ove smo se godine odlučili za Plivački klub Forca, koji u svom radu s djecom i osobama s invaliditetom ostvaruje zapažene rezultate te se nadamo da će ova donacija pomoći održavanju treninga članova kluba i u odlascima na natjecanja“.

Dopredsjednica Lulić Drenjak pozvala je sve roditelje i skrbnike koji žele da se njihova djeca uključe u sport da dođu u Klub te istaknula: „Ovakve donacije pomažu nam da proširimo svoj repertoar želja, svega onoga što je napisano u našem Statutu i svega onoga čime se bavimo.“ Načelniku Brnadu je u ime PK “Forca” uručila prigodnu zahvalnicu za donaciju.

PK „Forca“ osnovan je 2005. godine, a osnovni im je cilj djecu naučiti plivati bez obzira na invalidnost, odnosno motorički ih opismeniti.

Godišnje Klub ima oko sto korisnika s kojima se redovito radi na bazenima Kantrida, a ljeti na invalidskoj plaži na Kostabeli. U klubu rade visoko educirani stručnjaci: kineziolog, fizioterapeuti, rehabilitatori, a volontiraju studenti Preddiplomskog studija Fizioterapije Fakulteta zdravstvenih studija.

Unutar kluba djeluju: Terapijska sekcija, Škola za neplivače, Plivačka škola, Natjecateljska sekcija, Rekreacija i Triatlon sekcija.

Članovi kluba do sada sudjelovali su i postizali zapažene rezultate na različitim natjecanjima.

Podsjećamo, prva božićno-novogodišnja akcija u PU primorsko-goranskoj organizirana je 2017. godine, a te i sljedeće godine prikupljana su sredstva za potrebe korisnika riječke Socijalne samoposluge.

Nakon toga, 2019. godine sredstva prikupljena prodajom humanitarnog kalendara „Policajci – Riječki dečki”, u suradnji u istoimenom Udrugom, donirana su Dječjoj bolnici na Kantridi.

Sljedeće 2020. godine humanitarna akcija je bila namijenjena za Sklonište za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji, a 2021. godine za Dječji dom „Ivana Brlić Mažuranić“ Lovran, dok je prošle godine donacija uručena „Dnevnom centru Prijatelji“ iz Rijeke.

Sve navedene humanitarne akcije provedene su prvenstveno zahvaljujući razumijevanju i humanosti djelatnika Policijske uprave, a osim u ovim blagdanskim akcijama sudjeluju i raznim humanitarnim akcijama čime potiču razvijanje povjerenja između građana i policije, kao i razvoj društva, odnosno zajednice koja brine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari