Riječki tim projekta EPK otputovao u Galway na treći monitoring i sastanak s panelom Europske komisije

Foto: Ilustracija (Riječanin)

Riječki tim projekta Europske prijestolnice kulture otputovao je u irski Galway u kojem se u iduća dva dana održava sastanak i treći monitoring provedbe projekta od strane panela Europske komisije.

Osim Rijeke, kroz proces monitoringa i izlaganja pred stručnom komisijom prolazi i Galway koji također 2020. nosi titulu Europske prijestolnice kulture.

Sastanci i izlaganja Rijeke i Galwaya bitni su i zbog toga što nakon njih zasjeda stručni panel za praćenje provedbe projekta Europske prijestolnice kulture te predstavnici Europske komisije koji temeljem prezentiranog od strane timova Rijeke i Galwaya, donose odluku o mogućnosti ili nemogućnosti dodjele nagrade Melina Mercouri u iznosu od 1,5 milijuna eura. Informaciju o ovoj odluci bit će objavljena u srijedu, 16. listopada 2019.

Stručni panel za monitoring provedbe projekta Europske prijestolnice kulture čini deset osoba, te dvoje u ime Europske komisije.

U Galway su na sastanak i nastup pred panelom Europske komisije otputovali gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pročelnik Odjela za kulturu Ivan Šarar, direktorica tvrtke Rijeka 2020 osnovane za provedbu projekta Emina Višnić, umjetnički direktor projekta Slaven Tolj, direktorica partnerstava i komunikacija u Rijeka 2020 Irena Kregar Šegota, direktorica općih poslova Iva Grego te savjetnik za upravljanje brendom Dražen Nikolić. U Galwayu će također biti prisutna i predstavnica Ministarstva kulture Republike Hrvatske Anera Stopfer.

U dosadašnjem tijeku projekta Europske prijestolnice kulture, stručna skupina Europske komisije održala je dva monitoringa i oba puta je pozitivno ocijenila riječku provedbu projekta, a preporuke koje su pratile te ocjene do sada su redom uključivane u daljnji razvoj projekta.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views