Riječki vozač najbolji u Europi! Osvojio prvo mjesto u eko vožnji i vožnji spretnosti

Foto: Riječanin

Na natjecanju u Češkoj se u konkurenciji nalazilo 28 europskih vozača

Vozač Autotroleja Dragan Ibišević osvojio je prvo mjesto u eko vožnji i vožnji spretnosti, u konkurenciji 28 europskih vozača, na natjecanju održanom u češkom gradiću Vysoke Myto, piše Novi list.

Ibišević je i prošle godine pobijedio u natjecanju u eko vožnji, pri čemu su vozači imali zadatak prijeći zadanu dionicu ceste uz što manju potrošnju goriva. Vozač s 24 godine pod remenom izabran je kao jedan od hrvatskih predstavnika za natjecanje u Češkoj, gdje je pokazao da itekako zna spretno voziti.

“Natjecanje je bilo vrlo zahtjevno, nastupilo je nas 28 vozača iz deset zemalja, a u finalu se ispitivala vožnja spretnosti. Radi se o vožnji na poligonu duljine oko 800 metara, na kojemu su postavljene brojne prepreke i zadaci koje valja odraditi u što kraćem vremenu i što preciznije. Bila je tu slalom vožnja, izbjegavanje prepreka na cesti, precizna vožnja unatrag te slalom vožnja po skliskoj podlozi. Pri svemu tome mora se voziti, da tako kažem, glatko, na način koji ne bi ugrožavao sigurnost putnika u vozilu. A to se mjeri tako da je u autobusu postavljena čaša s vodom koja se ne smije preliti”, kaže Ibišević.

Spretnom vozaču na osvojenoj tituli čestitao je i direktor gradskog javnog prijevoznika Alberto Kontuš.

“Izuzetno mi je drago što je upravo naš vozač osvojio ovu vrijednu nagradu iz eko vožnje, tim više što je riječ o vozaču koji pune 24 godine, odnosno cijeli svoj radni vijek, radi u našoj firmi. Također, ova nagrada je dokaz da u Autotroleju rade kvalitetni i stručni vozači, što ujedno znači i da su naši putnici tijekom vožnje u sigurnim rukama. Ovim putem čestitam vozaču Draganu Ibiševiću, a od strane Autotroleja bit će i prigodno nagrađen, rekao je Kontuš.

Na pitanje je li se posebno pripremao za natjecanje odgovorio je kako je 24 godine iskustva vožnje autobusa po riječkim ulicama sasvim dovoljna priprema.

“Cijeli svoj radni vijek proveo sam za volanom autobusa Autotroleja i ovo mi je veliko priznanje za moj dosadašnji rad, kao i poticaj za budućnost”, izjavio je Ibišević.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari