U SUBOTU U RUŽIĆEVOJ ULICI

RIJEKA MURALA: Razgovor o muralima i grafitima na tribini Vizualna umjetnost u javnom prostoru

Program Rijeka murala pod okriljem Europske prijestolnice kulture, u kojem nastaju novi murali na području Školjića, nastavlja se u subotu, 18. srpnja 2020.g. u 19.30 sati, u Ružićevoj ulici, na parkiralištu prekoputa kluba Život, tribinom Vizualna umjetnost u javnom prostoru.

Muralisti i grafiteri, umjetnici Miran Milić, Chez, Sarme i Artez izdvojit će vremena za sve slučajne i namjerne prolaznike te podijeliti svoje misli i ideje o ulozi graffiti i street art izričaja, o važnosti tog segmenta vizualne umjetnosti za urbanizam, urbani život, ali i kvalitetu života.
Umjetnici će podijeliti svoja dobra i loša iskustva iz različitih gradova, opisati osjećaj koji izaziva zastrašujuća fasada od nekoliko desetaka ili stotina kvadrata koju treba pretvoriti u umjetničko djelo, ali i o percepciji njihovog rada u javnosti, koja lako može skrenuti u proglašavanje umjetnika vandalom.
Razgovorom se želi otvoriti niz “škakljivih” pitanja koja se neminovno vežu uz grafite, nešto manje uz murale, te otvoriti prostor za nova djela koja bi mogla nastati u Rijeci.

Razgovor moderiraju Dominik Grdić iz udruge Akumulator i Bernard Koludrović iz RIJEKE 2020, a kao uvod u tribinu, od 18.30 sati svoj će nastup imati DJ-ica Ana Antonova.

 Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari