Rijeka potvrdila status vodećeg centra inovativne ginekološke prakse!

U KBC-u Rijeka održan je jednodnevni tečaj „Laser u minimalno invazivnim zahvatima u ginekologiji“

Riječ je o prvoj edukaciji takve vrste u Hrvatskoj, a priređena je za liječnike hrvatskih bolnica koje stvaraju tehničke preduvjete za sofisticirane vrste operativnih tehnika.

Riječki tečaj bio je podijeljen na teorijski i praktični dio, a konceptualno je kreiran za timove liječnika sa prethodnim znanjem i vještinama u histeroskopim i laparoskopskim operativnim tehnikama. Tim sudjelujućih specijalista iz OB Karlovac predvodio je prim. dr. Željko Štajcer, pročelnik Službe za ginekologiju i opstetriciju, a pulske specijaliste doc. prim. dr. Dragan Belci, pročelnik Službe za ginekologiju i opstetriciju OB Pula.

Praktični dio održao se u operacijskim dvoranama Klinike za ginekologiju i porodništvo uz fokus na tehnološke inovacije u operativnoj histeroskopiji. Tečaju je prisustvovao i dr. Antonio Accardi iz bolnice ASP Palermo, Italija. Dr. Accardi vrhunski je stručnjak s područja histeroskopije i ambulantne endoskopije s preko 3500 izvedenih operacija. Od 2012. surađuje s njemačkom tvrtkom RZ-Medizintechnik s kojom je kreirao histeroskopsku liniju alata i ambulantne endoskope te je savjetnik specijalizirane distributera PiEmme Med.

Uz demonstraciju u praktičnom dijelu edukacije, talijanski liječnik održao je i predavanje pod nazivom “Histeroskopija – aktualno stanje u struci“.

Tečaj pod vodstvom prof. dr. Hermana Hallera i prof. dr. Miroslava Kopjara organizirali su Hrvatsko društvo za ginekološku endoskopiju Hrvatskog liječničkog zbora, Klinika za ginekologiju i porodništvo KBC-a Rijeka i Katedra za ginekologiju i opstetriciju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari