U PONEDJELJAK NA KORZU: Na Festivalu tehničke kulture 3D printer, modeli avio jedrilica i aviona i druge atrakcije!

S jedne od prošlih manifestacija

Cilj programa je potaknuti mladež i građane na uključivanje u jednu od niza tehničkih aktivnosti u Rijeci te tako osmisliti svoje dodatno obrazovanje i slobodno vrijeme.

Zajednica tehničke kulture Rijeka organizator je četvrtog programa pod nazivom Dan tehničke kulture na Korzu – Festival tehničke kulture, koji će se održati 12. rujna uz financijsku potporu Grada Rijeke, Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu.

Program su predstavili pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Igor Načinović, tajnik Zajednice tehničke kulture Rijeka Kazimir Mihić te stručni suradnik Zajednice tehničke kulture Rijeka i koordinator programa Silvano Skočaj.

Kako je rečeno, manifestacija će se održati na Korzu ispred Gradske ure u ponedjeljak 12. rujna u trajanju od 10 do 16 sati, a raspored događanja je sljedeći:

od 7 do 8,30 sati dizanje šatora ZTK Rijeka
od 8,30 do 9,45 sati postava i uređenje prostora
od 10 do 16 sati dinamički prikaz aktivnosti
od 13 do 13,30 sati svečano otvaranje programa

festival-tehnicke-kulture
Igor Načinović, Kazimir Mihić i Silvano Skočaj

U Zajednicu tehničke kulture udružene su 62 članice koje obuhvaćaju 12 grana tehničke kulture, a gotovo da nema tehničke aktivnosti koje udruge ne njeguju, od modelarskih i maketarskih aktivnosti do djelatnosti povezanih sa zrakoplovstvom, elektronikom, astronomijom, mikroelektronikom, robotikom, informatikom, foto-kino-video tehnikom, radio tehnikom, prometnom kulturom, inventivnom djelatnošću, jedriličarstvom, podvodnim aktivnostima, ekologijom i tehničko sportskim aktivnostima na moru i vodi. Shodno s time, 3D printer, radovi Elektroničkog i računalnog kluba iz Ivanić Grada te modeli avio jedrilica i aviona s delta krilima samo su neke od zanimljivosti koje će ovdje biti izložene.

Kako bi cijela manifestacija dobila na značaju, očekuje se i organizirani dolazak učenika osnovnih i srednjih škola.

Cilj programa je potaknuti mladež i građane na uključivanje u jednu od niza tehničkih aktivnosti u Rijeci te tako osmisliti svoje dodatno obrazovanje i slobodno vrijeme.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari